Política

Borrell denuncia “l’alarmant nivell de desinformació” dels senadors francesos que critiquen el judici de l’1-O

El ministre d’Exteriors ha agraït la “ràpida reacció” del govern francès, que s’ha desmarcat del manifest del senadors

El Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha agraït en nom del govern espanyol a l’executiu francès la resposta “ràpida i contundent” davant del manifest “inadmissible” de 41 senadors del país gal demanant “respecte pels drets i llibertats fonamentals a Catalunya”.

A parer del Ministeri comanat per Josep Borrell, aquest pronunciament revela “un nivell alarmant de desinformació” d’aquests senadors sobre “la realitat espanyola, i en concret sobre Catalunya”. El mateix Ministeri subratlla que Espanya és “una democràcia plena amb divisió de poders” en què els drets i llibertats fonamentals, “inclòs el dret a un judici just i imparcial”, estan “garantits”.

El secretari d’Estat per a la UE i l’ambaixador de França a Espanya s’han reunit avui al Ministeri d’Exteriors per “compartir el rebuig ferm” al pronunciament dels 41 senadors, que formen part dels principals partits polítics francesos i que han denunciat “les repressions” que pateixen “els representants polítics de la Generalitat empresonats o forçats a l’exili”. A parer seu, la situació que viuen és “un veritable atac contra els drets i les llibertats democràtiques”.

A més, el text lamenta que França subestimi “la gravetat” del context actual i l’insta, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per “restablir les condicions de diàleg” i trobar “solucions polítiques a un problema polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia