Política

Batet obrirà campanya al feu de Santa Coloma

El PSC farà l’acte central el dia 25 a la Vall d’Hebron

Demana la màxima presència de Sánchez i els ministres

La ministra Meritxell Batet encetarà la campanya del PSC al feu de Santa Coloma de Gramenet, acompanyada del primer secretari, Miquel Iceta, i l’alcaldessa Núria Parlon. Conscients de la possibilitat de tornar a guanyar les eleccions generals a Catalunya després de no fer-ho en les darreres tres ocasions, els socialistes han triat una gran ciutat que els ha estat fidel fins i tot en els moments més difícils. Si bé el 2015 i el 2016, En Comú Podem li va prendre la victòria, ho va fer per una diferència d’encara no dos mil vots en una població que va arribar a registrar una participació de més de cinquanta-cinc mil votants.

Més encara quan aquest cop les enquestes no auguren bons resultats a En Comú Podem i els socialistes tenen l’oportunitat de tornar a guanyar a Catalunya com el 2008. Batet serà la protagonista principal de la campanya, però Iceta i el candidat de Barcelona, Jaume Collboni, també hi tindran una participació intensa. Ja el primer cap de setmana del 13 i 14 d’abril, el PSC abordarà amb mítings les capitals de Tarragona, Lleida i Girona, i encara espera fer un acte a Pineda de Mar. L’acte central serà el dijous 25 al pavelló barceloní de la Vall d’Hebron. La necessitat de reforçar la dicotomia entre una victòria del PSOE que propiciï el diàleg amb Catalunya o la suma de PP, Cs i Vox que suposi “destruir l’autonomia catalana” en paraules de Batet, motiva que el PSC hagi demanat la participació màxima en la campanya catalana del president Pedro Sánchez i dels ministres del seu govern, tot i que encara no s’han pogut tancar les agendes. Els socialistes també compten disposar de Josep Borrell en la mesura que li permeti la seva agenda internacional.

En aquesta cruïlla entre un govern de Sánchez o un de presidit per Casado o Rivera, Batet reafirmava ahir que els socialistes necessiten molta més “fortalesa parlamentària” que l’actual “per no dependre de cap força política”, i afegia que no vetaran ni prioritzaran el pacte amb Podem o Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona