Política

Torra troba “intolerable” que l’Estat prohibeixi “símbols, colors i paraules”

El president del Govern adverteix des de Lisboa que la “deriva autoritària” d’Espanya “sembla no tenir fi”

Es dirigeix a Iglesias: “Que no ens vulgui fer jugar a multireferèndums”

El president del Govern, Quim Torra, ha qualificat d’”intolerable” que l’Estat prohibeixi “símbols, colors i paraules”. En un contacte amb la premsa des de Lisboa (Portugal), aquest divendres al migdia, el president ha reaccionat així a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar que TV3 i Catalunya Ràdio puguin parlar de “presos polítics” i “exiliats” durant la campanya. Torra ha advertit que la “deriva autoritària” de l’Estat “sembla no tenir fi”, després de prohibir també els llaços grocs i estelades. “Ens hem de mantenir ferms per denunciar el que està passant”, ha afegit.

Des de Lisboa, on va arribar aquest dijous al migdia en viatge oficial, Torra ha recriminat les accions de l’Estat, “repressiu i autoritari”. “És absolutament ridícul”. El president ha assegurat que aquestes decisions fan que, a ulls del món, cada vegada hi hagi més gent que s’adoni de fins a quin punt les “vulneracions” dels drets civils i polítics són “insuportables”.

Valora les paraules d’Iglesias

“Que no ens vulgui fer jugar a multireferèndums”. Així ha respost el president Torra, al líder de Podem, Pablo Iglesias, que aquest divendres al matí ha confirmat que la formació lila portarà un referèndum per a Catalunya al programa electoral del 28-A que “no serà” específicament “d’independència” sinó on “totes les opcions siguin possibles”. Torra ha preguntat a Iglesias si està disposat a acceptar el dret a l’autodeterminació de Catalunya tal com reconeix l’article 7 de la Constitució portuguesa.

El cap del Govern ha constatat que en període electoral es fan “propostes molt imaginatives i sorprenents”, com la d’Iglesias o com la del líder del PSC, Miquel Iceta, que va posar damunt la taula que si el 65% dels catalans vol la independència, “la democràcia ha de trobar mecanismes per habilitar-la”. A tot això, Torra ha asseverat: “La qüestió és si el PSOE i Podem estan disposats a acceptar el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Que no ens vulguin fer jugar amb percentatges o multireferèndums”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona