Política

Colau convida el PSOE i ERC a descartar pactes amb la dreta

L’alcaldessa de Barcelona insta els socialistes a descartar un acord amb Cs que obri la porta a un nou 155

Reivindica el seu partit com la força del canvi que vol impulsar un ampli pacte d’esquerres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va reptar ahir el PSOE a descartar pactes amb els partits de la dreta i “mirar cap a l’esquerra”. “Se’m trenca l’ànima de pensar que el PSC, que és catalanista, que ha construït l’autogovern a Catalunya i que ha impulsat polítiques progressistes, s’aliï amb la dreta per intervenir l’autogovern. Això és una línia vermella”, va advertir. “Hem d’instar el Partit Socialista a descartar d’una vegada per sempre un govern amb Ciutadans, que és el que torna a insinuar. Seria un pas enrere, seria tornar a posar el 155 sobre la taula”, va dir Colau, que va acusar els socialistes de tenir “temptacions recentralitzadores”. Colau va estendre la crida a ERC, a qui va convidar a no prioritzar un govern amb el PDeCAT. “Si vol tornar a fer polítiques d’esquerres, som aquí”, va dir en referència als republicans. I va posar com a exemple d’un partidisme que s’oblida de l’interès general la votació per la connexió del tramvia: “ERC hi estava en contra tot i portar-ho en el seu programa només perquè no ho féssim nosaltres.” La també candidata de Barcelona en Comú va assegurar: “Som la força del canvi, i volem fer aliances com més àmplies millor amb els partits d’esquerra.”

Colau va fer ahir aquestes declaracions a Castelldefels, on va acompanyar Candela López en la seva presentació com a candidata de Movem Castelldefels, que es presentarà en les eleccions municipals amb Podem. L’alcaldessa de Barcelona va reclamar novament diàleg per superar el bloqueig institucional i va acusar el PP d’haver començat el procés de judicialització entorn del procés, però va retreure als partits independentistes haver entrat “en una cursa per no quedar com a traïdors” i haver-se atrinxerat “en unes posicions de màxims que han provocat un bloqueig institucional, el que ha fet que la Generalitat” els “hagi deixat sols als ajuntaments”.

Primeres alcaldesses

Colau i López tenen en comú, entre altres coses, haver estat les primeres alcaldesses dels seus municipis. Totes dues van advocar ahir per feminitzar la política, en el sentit de promoure el diàleg i la proximitat amb els ciutadans, i van defensar la millor gestió del servei públic que han fet unes formacions que han aconseguit posar fi al bipartidisme.

López va reivindicar les fites de Movem Castelldefels com a integrant del govern municipal –cinc partits van desallotjar el PP de l’alcaldia–, com ara la municipalització del servei de recollida i neteja i la zona verda i blava de la platja. També polítiques com ara l’increment de beques menjador, l’atenció a les dones, la recuperació del patrimoni i la promoció d’habitatge públic.

LES FRASES

ERC estava en contra de la connexió del tramvia tot i portar-ho en el seu programa
Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona i candidata de Bcomú
Se’m trenca l’ànima de pensar que el PSC, que és catalanista, s’aliï amb la dreta per intervenir l’autogovern. Això és una línia vermella
El 2015 va arribar una onada de canvi que va deixar enrere la paralització de quatre anys del PP
Candela López
Candidata de Movem Castelldefels en les eleccions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA