Política

La Fiscalia demana que es reobri la investigació a nou votants de l’1-O

L’advocacia de l’Estat i el sindicat policial SUP apunten a 36 votants de quatre col·legis electorals

La Fiscalia s’ha adherit parcialment al recurs que el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha presentat a l’Audiència de Barcelona perquè es reobri la investigació contra 36 persones que l’1 d’octubre del 2017 van votar a quatre col·legis electorals de Barcelona.

El SUP considera que aquestes persones, que al seu torn han denunciat l’actuació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat durant el referèndum, van obstaculitzar la tasca de la policia. L’advocacia de l’Estat també s’ha adherit al recurs del sindicat, però a diferència d’aquest estament, la Fiscalia només demana que s’investiguin nou persones, totes votants de l’escola Pau Claris.

El magistrat del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona va decidir arxivar la investigació recordant que el mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que instava els cossos policials a impedir el referèndum no contenia cap prohibició dirigida a la ciutadania.

La Fiscalia, però, considera que el SUP no demana que es persegueixi la “mera assistència” al referèndum, sinó “l’obstrucció i oposició” a la tasca policial. I en aquest sentit, la Fiscalia considera que, efectivament, “l’actuació desplegada per algun dels ciutadans que van acudir a l’IES Pau Claris davant la intervenció policial reuneix indiciàriament els caràcters propis dels delictes de resistència i desobediència greu”.

Segons el ministeri fiscal, de les 36 persones que el SUP demana que s’investiguin, només n’hi ha 9 clarament identificables, i aporta proves de vídeo amb minutatges concrets en què, segons la seva versió, es veu com aquestes persones obstaculitzen la tasca policial.

A més, afirma que “a la vista de les imatges” i del “seu mateix reconeixement en seu instructora” es desprèn que aquestes persones eren “plenament conscients” del que la policia havia anat a fer al col·legi, “i van fer tot el possible per no col·laborar amb ells, obstaculitzant greument el compliment d’un mandat judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona