Política

Álvarez de Toledo demana a “les elits” que assumeixin el seu paper contra l’independentisme

La candidata popular per Barcelona a les eleccions del 28-A lamenta que no hi hagués “un ordit constitucionalista” que impedís el procés

Anima els antics votants del partit a què “tornin al PP” com ella

La cap de llista del PP a les eleccions espanyoles del 28-A per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha retret aquest dimecres a “les elits catalanes” que durant el procés independentista, no hi hagués “un ordit constitucionalista” que l’impedís i ha animat els catalans no independentistes a enfrontar-se al sobiranisme.

En un dinar al Círculo Ecuestre de Barcelona, la XIII marquesa de Casa Fuerte ha reclamat als empresaris que “la seva responsabilitat en el necessari i urgent rescat democràtic de Catalunya”.

Álvarez de Toledo ha acusat les “elits catalanes” d’haver “cedit voluntàriament” davant del projecte sobiranista. “Una cessió d’autonomia davant del nacionalisme és el que ha ocorregut aquí”, ha lamentat. És per això que ha proposat “retornar l’autonomia als constitucionalistes de Catalunya”.

La candidata ha assegurat que el “cop a la unitat civil es va forjar a plena llum del dia” pel suport d’una “trama política, civil i mediàtica” i pel silenci dels opositors, que no van reaccionar al carrer fins a la manifestació del 8 d’octubre de 2017.

En aquest sentit, ha esperonat els catalans no independentistes a “mobilitzar-se i enfrontar-se, que no significa pegar-se”, al sobiranisme. Sense aquesta mobilització, ha augurat, no es podrà defensar “aquesta visió d’Espanya”.

Acompanyada del president del PP a Catalunya C, Alejandro Fernández, i de l’exministre d’Economia Román Escolano, que l’ha presentada, la candidata popular ha exposat davant d’empresaris que hi ha “centenars de milers de votants” independentistes “disposats a ser enganyats”, però també ciutadans “que han anat assumint i interioritzant moltes de les consignes” del procés sobiranista. “Tenen una important responsabilitat”, ha sentenciat.

L’aspirant a diputada popular per Barcelona ha reconegut que “les coses no s’han fet del tot bé” des dels governs populars, però ha demanat als antics votants que “també tornin al PP” com ha fet ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista