Política

Llarena suspèn la causa contra Puigdemont i els exconsellers a l’estranger que ja va decidir al juliol

El magistrat del Suprem fa el pas un cop resoltes les recusacions que tenia plantejades

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha executat la suspensió de la causa contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels exconsellers que estan a l’estranger que ja va decidir el 9 de juliol passat, quan va obrir una peça separada contra ells declarant-los en rebel·lia.

El jutge instructor encara no havia pogut executar aquest acord perquè estava pendent de les recusacions que s’havien presentat contra ell. Un cop aquests tràmits estan tancats, ha emès una providència executant la decisió del juliol. A més, a través d’una interlocutòria, ha establert el termini legal de 18 mesos per investigar la causa en cas que siguin detinguts i posats a disposició de la justícia espanyola.

Un cop oberta la peça separada, aquest termini es pot prorrogar, tal com estableix la llei. Amb aquesta suspensió, no corren el calendari previst per la llei per a una causa judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia