Política

ANTONI GUINÓ

Cap de llista de Demòcrates Independents per Maçanet de la Selva

“En la gestió de l’aigua hi ha qüestions personals”

“Hi havia promotors disposats a pagar-ho tot, però l’alcalde no hi ha mostrat interès”

“Proposarem poques coses i no seran per guanyar”

Antoni Guinó ha estat vint-i-dos anys l’alcalde de Maçanet (1987-2003 i 2011-2017). S’ha fet enrere quant a la idea de plegar i ara encapçala Demòcrates Independents.

Antoni Guinó (Llagostera, 1949) va arribar a Maçanet quan tenia 16 anys. Encapçala una llista nova, Demòcrates Independents per Maçanet (DIM), després d’haver deixat Unió el setembre del 2015 i de les divisions del grup municipal de CiU. Regenta un negoci, abans n’havia dut d’altres i, fins i tot, havia fet de cuiner.

Ja ho havia avançat fa un any, però per què es presenta? Havia dit que plegava?
Primer vull que remarquis una cosa. Jo, si plego, no tinc cap problema perquè sé fer feines. Jo vaig començar repartint carbó pels hotels, a 13 anys. En canvi, altres persones estan com gossos rabiosos per guanyar. Hi ha gent que ha nascut a la política i continuen a la política. I quan se’ls acaben els càrrecs de confiança i tot això, se’ls ha acabat. Després han d’anar a collir papers.
I per què es presenta, doncs?
Nosaltres ja comptàvem que havíem de fer una llista diferent, sense jo. Però després va sortir aquest tema del Consell Comarcal [el cas Manga] i li vam preguntar [a Natàlia Figueras] com està el tema perquè això és com una bomba de rellotgeria. Ella ens va dir a tots plegats que plegava. I després ella s’ho va repensar. Però hi va haver persones que pressionaven i que estaven disposades a acompanyar-me.
Què proposarà el grup de DIM? Vostè diu que ha guanyat totes les eleccions a les quals s’ha presentat. També ho veu factible, ara?
Sí, sí, des del 1987. Proposarem poques coses, i el que direm no serà per guanyar. No totes seran populars. Nosaltres no farem un missal. Seguirem una línia. A les urbanitzacions, arreglarem els carrers que estan molt abandonats i intentarem reforçar les línies de la llum, de vegades per plantacions que no hi haurien de ser. Hem d’estar al costat de les urbanitzacions, on viu molta gent. I a Maçanet tenim una prioritat: una zona esportiva nova, que la tenim molt desfasada. Incorporarà un camp de futbol nou i unes pistes d’atletisme. I allà on hi ha el camp de futbol ho transformaríem en pistes de tennis i de pàdel. Ja ho hem intentat fer, això del pàdel, però l’alcalde no hi ha mostrat interès, quan hi havia promotors que estaven disposats a pagar-ho tot.
Del 2015 al 2017, amb vostè d’alcalde, van avançar en les pistes?
Ho teníem lligat. L’Ajuntament només havia de donar-los el terreny, temporalment. Al cap de deu anys, tornava a ser de l’Ajuntament. Ha estat impossible fer-ho.
Hi ha hagut un canvi en la política de l’aigua i ara Ciurana prefereix iniciar l’expropiació. Com ho veu?
A mi també m’ha tocat fer expropiacions. De vegades, hem arribat a un acord i, de vegades, no. Però no he renyit amb ningú. A la meva vida, només he expropiat dues petites coses, però en totes dues (dret de pas i una antena) sempre hem parlat amb l’altra part i, si no s’arriba a un acord, es va al preu just. Això d’expropiar l’altra part quan la propietat [l’empresa Mercedes Cuyàs Palazón] estava oberta a tot. Jo crec que hem de ser una mica persones. El que passa és que hi ha temes personals perquè van anar a judici perquè es barallaven per un pou.
Era una qüestió familiar?
Era una peça que va vendre la seva família. I en aquella peça de bosc el promotor de l’aigua hi va fer un pou. Era seu, no? I van anar al jutjat [En el ple del dia 1 Ciurana va donar explicacions i va detallar que el litigi és una qüestió d’un familiar seu i que no té res a veure en l’expropiació que ha endegat l’Ajuntament].
Això indica com és la gestió?
Això et diu molt de la manera de fer d’aquesta persona [l’alcalde Ciurana]. Això és veritat. Va anar al jutjat i va perdre. Li van fer pagar les costes. Diu molt de la manera de fer de l’alcalde Ciurana. Això és un problema personal entre ell i ella. Ho vaig dir en el ple [del dia 1].
Què més convé, al poble?
Hem de tenir cura del polígon. Hi ha molta activitat, nosaltres tenim 2.000 llocs de treball directes, al polígon [...] De vegades, quan un empresari ens demana una llicència d’obres, es busquen tots els ets i els uts. Sembla que a l’Ajuntament li costa de fer avançar les coses. I aquí no dic noms [...].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona