Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Campanya de claus i ferros

La campanya serà dura. Alguns opinadors ja n’alerten: “Uns polítics crispats i agressius només hi portaran problemes”, avisa l’editorial del Diario de Sevilla i tots els del grup Joly. “Continuarà la cursa de desqualificacions”, es lamenta Córdoba. Amb encreuaments de “frases gruixudes”, els partits no compliran amb “la seva obligació”, diu l’Heraldo de Aragón. El Periódico es preocupa per una possible “ruptura de la convivència”. A l’Hoy llegim un desig: “Només cal esperar que la campanya no intensifiqui la confrontació.” I al Menorca, un altre de Miguel Juan: “Que passin ràpid aquestes dues setmanes!”

Cantó agita el fantasma del perill català, un cop més

L’aspirant a president de la Generalitat del País Valencià per Ciutadans fa de la llengua catalana un important cavall de batalla. Creu que la moderada política lingüística del govern actual portarà a “discriminar i multar” els que utilitzen el castellà. El perill és clar: es vol portar el País Valencià pel mateix camí que Catalunya. És una estratègia ben coneguda: quan no hi ha idees ni propostes, s’agita el fantasma de la Catalunya imperialista. Ara, com ja es feia fa 40 anys.

Un intent de segrest pres a la lleugera

“Al pròfug [Puigdemont] li ha agafat tanta por que ha denunciat que l’empresari el vol segrestar. No li prova gens, a la gent, viure a Waterloo, fins i tot l’humor es perd. Mai podrà ser tabarnès.”

L’infern són els altres

Puebla, a l’ABC, il·lustra l’escarni a Cayetana Álvarez de Toledo a la UAB, un afer destacat en alguns mitjans. Al mateix diari, l’editorialista escriu: “El separatisme –amb el socors del moviment podemita– vol expulsar els constitucionalistes de Catalunya.”

Vox contra un Sánchez sense consciència

Hermann Tertsch, més enllà del PP: “Vox és la gran promesa [...] per neutralitzar el greu perill per a Espanya que és el projecte [...] polític totalitari d’un Pedro Sánchez sense consciència.”

La ploma, l’espasa i la defensa de l’espanyol

Javier Pery, almirall retirat, conclou així una defensa de la llengua espanyola: “Defensar Espanya amb la ploma, després de fer-ho amb l’espasa, implica també defensar l’espanyol de tothom.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia