Política

JxCat constata que amb el PSOE no es pot negociar

La número 3 per Girona, Marina Geli, insta als socialistes a triar entre la via política i la judicial

La número 3 de la llista de JxCat per Barcelona al Congrés, Míriam Nogueras, ha constatat que amb el PSOE no es pot negociar. Després d’una visita al Centre Especial de Treball i Centre Ocupacional TEB de Sant Andreu, aquest dimarts al matí, Nogueras i la número 3 per Girona, Marina Geli, han atès la premsa. Nogueras ha matisat, després, que és el PSOE qui diu que no negociarà amb els independentistes. L’exconsellera ha recordat que el PSC defensava el dret a l’autodeterminació al seu programa electoral del 2012, així com el PSOE al Congrés de Suresnes del 1974. Geli ha instat els socialistes a triar entre l’estratègia política i la judicial: “Vull pensar que saben que només hi ha una via, la política”.

Nogueras ha dit, sobre els qui “es creuen avui que amb el PSOE es pot negociar alguna cosa”, que “els anys han demostrat que no es pot”, i que els propis socialistes ja han manifestat que no dialogaran i que no hi haurà ni independència ni referèndum. La candidata ha matisat després: “Jo no dic que no es pugui negociar amb el PSOE, dic que ells han dit que no volen negociar”.

El candidat dels socialistes a Espanya, Pedro Sánchez, a assegurat avui que només negociarà una investidura amb ERC si no hi ha contrapartides. Des del PSOE, a més, apunten que no volen negociar amb la formació que lidera Jordi Sànchez des de la presó de Soto del Real.

Per altra banda, Geli ha centrat el seu discurs en carregar contra el PSC i el PSOE. L’exconsellera socialista ha recordat que la formació que ara lidera Sánchez defensava el dret a decidir ja a finals dels 70’s, i que el programa electoral del PSC del 2012 recollia “amb claredat” la proposta d’un “referèndum acordat dins la legalitat”. “Quina regressió! El PSOE i el PSC d’ara hauran de triar”, ha advertit Geli.

“Quin PSOE i quin PSC volen ser? El de Suresnes? El de 2012? El de la via judicial i repressiva? Vull pensar que saben que només hi ha una via: la política”. Geli ha conclòs que la “línia vermella” de JxCat és el dret a l’autodeterminació, i que qui s’ha “desviat del camí” és l’esquerra socialista.

JxCat s’ha reunit al TEB de Sant Andreu i ha presentat les seves mesures socials, com ara l’apujada del salari mínim interprofessional i ha destacat la importància de la lluita contra la desigualtat social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia