Política

Batet creu que Torra “nega el diàleg” quan demana la implicació de la comunitat internacional per resoldre el conflicte

La cap de llista del PSC demana que els independentistes tinguin “valentia” per seure a una taula i buscar acords dins de la llei

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, creu que la petició del president Torra de demanar la implicació de la comunitat internacional per resoldre el conflicte és “una manera com una altra de negar el diàleg”. La candidata considera que quan es creu en el diàleg cal establir-lo “dins de marc constitucional” i ha demanat als partits independentistes que tinguin “valentia” de seure a una taula i buscar acords “dins del marc estatutari”. En declaracions als mitjans des de la Rambla de Catalunya, on ha fet una passejada entre les parades de Sant Jordi, Batet ha recordat que aquesta és una “crisi territorial interna”. Així, ha dit que són les forces polítiques qui tenen “la responsabilitat de treballar per aconseguir una sortida”.

Batet ha assegurat que “quan es creu en el diàleg, cal establir-lo dins del marc constitucional i legal” i ha afirmat que “els independentistes ho saben”.

La candidata del PSC també ha valorat el debat de dilluns a la nit a TVE entre els candidats del PSOE, PP, Ciutadans i Podem, on Sánchez “va poder posar damunt la taula moltes propostes i definir el rumb” dels pròxims quatre anys, en cas que guanyin els socialistes. “Es va veure amb claredat que si volem una Espanya que miri endavant, només hi ha una opció: que guanyi Pedro Sánchez”, ha afirmat Batet, que creu que aquest és “l’únic vot sensat i possible”.

Amb una bossa important d’indecisos de cara el 28-A, segons indiquen totes les enquestes, Batet ha considerat que el debat va ser rellevant per aquells que no tenen decidit el seu vot. De nou, la candidata ha insistit que tots aquells electors que vulguin un govern socialista han de votar per Pedro Sánchez i que també han d’escollir la mateixa papereta, la del PSC, qui no vulgui un executiu de PP i Ciutadans “i on també hi seria Vox”. “Tots els vots condueixen a Pedro Sánchez”, ha garantit.

La candidata també ha criticat el to general del debat entre els candidats, on van tenir massa presència, segons Batet, els insults i els exabruptes. “No és bo per a la política”, ha lamentat Batet, que creu que aquestes actituds no serveixen per combatre la desafecció i distanciament dels ciutadans a la política.

Batet ha passejat aquesta Diada per la Rambla de Catalunya, on el PSC hi té instal·lada una carpa. En aquest punt s’ha trobat amb el primer secretari del partit, Miquel Iceta, i amb l’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que ha entregat als seus companys de partit una rosa. Després, la candidata ha donat un tomb per la zona i s’ha trobat casualment amb l’expresident del Govern José Montilla, amb qui ha estat conversant una estona.

La candidata del PSC ha explicat que ha comprat diversos llibres per als candidats al 28-A. Per a la Laura Borràs (JxCat) ha triat ’Digue’m la veritat sobre l’amor’, de W. H. Auden; per a Inés Arrimadas (Cs), alguna antologia de Federico García Lorca que inclou l’”Oda a Salvador Dalí”; per a Gabriel Rufián (ERC), ’Vent d’Aram’ de Joan Vinyoli, on hi ha un poema dedicat a Rafael Alberti; per a Cayetana Álvarez de Toledo (PP), ’Desglaç’, de Maria Mercè Marçal; i per Jaume Asens (En Comú Podem), ’El lament d’Europa’, de Francesc Vélez.

Batet ha explicat que el govern de Sánchez ha entès la cultura “com una autèntica política d’estat” i ha reivindicat que l’executiu ha recuperat el ministeri de cultura per reforçar la cooperació amb altres administracions, per reforçar la participació dels sectors culturals i per augmentar de manera progressiva els pressupostos. També ha explicat la intenció del govern espanyol de crear el consell estatal de la cultura i la propietat intel·lectual i aprovar una llei d’ordenació dels ensenyaments artístics superiors.

D’altra banda, els socialistes també volen posar en marxa un pla de foment de la lectura en totes les llengües de l’estat i un pla pel desenvolupament de les indústries culturals i la creativitat. Finalment, s’ha compromès a potenciar l’observatori d’igualtat de gènere de la cultura, abordar la igualtat entre el món urbà i món rural a través de la cultura, i destinar un percentatge de la recepció de loteries pel finançament del cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona