Política

Torrent crida a aprofitar Sant Jordi per reivindicar els “drets i llibertats fonamentals”

El president del Parlament alerta que votar el PSOE és “un risc massa gran per a catalans i progressistes”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha alertat que votar el PSOE el 28-A és “un risc massa gran” no només per als catalans sinó també per a gent progressista ja que, segons ha assenyalat, Pedro Sánchez no es defineix i no diu si pactarà amb Cs o apostarà pel diàleg. D’aquesta manera, s’ha referit al debat de TVE en què el candidat del PSOE no va respondre directament les reiterades preguntes del candidat de Podem, Pablo Iglesias. Per a Torrent, al debat no hi va haver cap sorpresa i va constatar que si governa el tripartit de la ultra dreta aplicaran més repressió. Després de dipositar una rosa groga al mural pels “presos i exiliats” de la plaça de Catalunya organitzat per Òmnium, Torrent ha fet una crida a aprofitar la diada de Sant Jordi per reivindicar els “drets i llibertats fonamentals”.

Torrent ha defensat que aquest any per Sant Jordi, més que en cap altra ocasió, s’ha d’aprofitar per reivindicar els drets i llibertats fonamentals. “Regalar roses i llibres, els que volen censurar. Totes les veus que volen que no parlin, avui han de parlar més que mai. És un dia per passejar i estimar però, sobretot, per defensar els nostres drets i llibertats”, ha reivindicat.

Uns drets i llibertats que, segons ha assenyalat, s’han d’exercir diumenge 28-A votant “massivament”. I s’ha mostrat convençut que els catalans es “llançaran de cap a les urnes” per protegir els drets i llibertats.

En referència al debat entre candidats de partits espanyols, Torrent ha vist constatat que l’única recepta del tripartit ultra és “repressió, repressió i més repressió”. Però, d’altra banda, ha assenyalat que en el debat es va veure un Pedro Sánchez que no es defineix i que “no és capaç de dir si pactarà amb la dreta o si apostarà pel diàleg i per trobar una solució democràtica al conflicte”.

Preguntat pel discurs institucional de Torra en què el president de la Generalitat ha fet una apel·lació a la comunitat internacional, Torrent ha insistit que des de Catalunya sempre s’ha apostat pel diàleg i ha afegit que totes les ajudes “no només són necessàries sinó imprescindibles”. En aquest context, ha refermat que l’única manera de resoldre el conflicte és el diàleg, que “segur tindrà múltiples facetes i múltiples actors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia