Política

MIGUEL GRACIA

Candidat d'En Comú Podem a Lloret de Mar

“L’equip de govern no tenia projecte de ciutat”

S’oposa al nou projecte perquè “no solucionarà els problemes de mobilitat”

És l’objectiu que es marca, per poder “transformar” Lloret

Miguel Gracia té 37 anys i és treballador de l’administració pública. Militant de base d’EUiA des dels 16 anys, va entrar com a regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Lloret de Mar l’any 2015, com a segon de la llista d’ICV-EUiA. Destaca que no es pren “la política com un joc sinó com un mitjà per transformar la societat” i té clar que han de “sortir a guanyar les eleccions”.

La coalició ICV-EUiA s’ha integrat a Catalunya en Comú, motiu pel qual la candidatura ha canviat de sigles. En aquests comicis es presenten com a Lloret en Comú.

Aquest últim mandat ja ha estat regidor a l’Ajuntament. Què el condueix a tornar-se a presentar?
Les ganes de transformar la societat de Lloret de Mar i veure que hem estat quatre anys amb un equip de govern sense projecte de ciutat que ha anat a cop de xarxa social però no feia res per canviar el poble.
Així, la valoració que fa de l’equip de govern no és positiva...
La valoració no és positiva perquè no han tingut projecte de ciutat. Ara el poble està ple d’obres i de carrers aixecats perquè estan fent el que no han fet durant els quatre anys de mandat. Aquest equip de govern em motiva encara més a tirar endavant el nostre projecte de ciutat.
I com valora la feina feta a l’oposició?
Sempre hem fet una oposició constructiva, el que passa és que hem estat durs perquè no hi havia un projecte de ciutat. Però quan hem hagut de pactar i aconseguir millores per als lloretencs hem estat allà i hem treballat.
Aquestes eleccions es presenten En Comú, Som Alternativa i Podem. Què li sembla que es presentin tres formacions d’esquerres similars?
Jo valoro la meva candidatura i no tinc res en contra de les altres. El que sí que diré de la meva candidatura és que és la candidatura d’unitat de l’esquerra a Lloret, formada per ICV, per EUiA, per gent dels comuns, independents i de Podem que han vist que era la candidatura d’unitat a Lloret i s’han afegit al projecte.
Lloret és el municipi de més de cinc mil habitants més pobre de Catalunya. Què s’ha de fer per revertir aquesta situació?
La vareta màgica no la té ningú. El que sí que s’ha de fer és redistribuir millor la riquesa i fer més polítiques socials.
Per exemple?
Fa dos mandats vam aconseguir beques de menjador i la tarifació social a les guardaries per intentar que la gent treballadora tingués uns preus de guarderia d’acord amb els seus ingressos. Totes aquestes polítiques ajuden molt a revertir aquesta situació, com també ajudaria la proposta que tenim nosaltres de crear la regidoria de relacions laborals, que s’encarregaria de tenir uns inspectors municipals en contacte amb els inspectors de Treball i controlar la sobreocupació hotelera, que hi hagi salaris dignes, etc. Tot això és voluntat política i són ganes de voler-ho aplicar.
Hi ha un problema amb el mercat municipal? Com el solucionaria?
El mercat municipal l’han deixat morir. Aquests quatre anys han estat de deixadesa total per part de l’equip de govern, i ja ve del mandat anterior. El primer que hem de fer és que els paradistes, que actualment estan en una situació precària, deixin d’estar-ho, començant a concedir llicències a les parades. La segona mesura és aplicar, en consens amb els paradistes, mesures que ajudin a reactivar-lo. Una de les nostres apostes és la construcció de l’hotel d’entitats a l’antiga caserna de la Policia Municipal, per donar vida tant al mercat com a la zona. També convertir en zona exclusiva de vianants, durant els matins, els voltants del mercat i intentar posar parades a l’exterior del recinte on es venguin productes de proximitat: des de fruita i verdura fins a artesania. El mercat també s’ha de condicionar.
Com?
Cal arranjar el pàrquing, millorar el terra i l’enllumenat i una sèrie de petites millores. No és necessari construir un nou mercat, però sí embellir l’existent i que Lloret torni a tenir un mercat digne.
Hi ha també el problema del sociosanitari...
Nosaltres tenim molt clara la nostra posició. Un dels punts forts del nostre programa és la construcció d’un sociosanitari i d’un centre de dia de gestió pública.
Què creu que caldria canviar respecte al model turístic?
El model turístic de Lloret està qüestionat. Hi ha un tipus de turisme al qual l’Ajuntament ha donat l’esquena, que és el turisme cultural i de natura. Tenim uns boscos, uns paratges naturals i un patrimoni cultural molt important que cal valorar, i pensem que aquesta seria una bona aposta per revertir la imatge que ara hi ha de Lloret.
Fa poc van començar les obres de la C-32. Què n’opina?
Ens oposem totalment al projecte. No solucionarà els problemes de mobilitat de Lloret de Mar i ens deixarà sense part del nostre patrimoni cultural i natural. Posar més ciment és desarrollismo, no és evolució, no és prosperar. La solució és arreglar les carreteres que van de Lloret a Blanes i de Lloret a Vidreres i preservar el patrimoni natural i cultural.
Quines són les principals propostes del seu programa electoral?
La construcció del sociosanitari, la creació de la regidoria de relacions laborals, la reactivació del mercat municipal, apostar per un turisme cultural i de natura, reactivació i rehabilitació del nucli antic de Lloret de Mar, pla integral de millora en els barris, etc. Volem un Lloret on la gent que hi viu tot l’any se senti còmoda. Les nostres polítiques van dirigides a aquesta gent, sense oblidar que el turisme és el motor del nostre poble. Volem un Lloret on, per fi, tinguin cabuda les persones que vivim aquí tot l’any.
Quin objectiu electoral es marquen?
Sortim a guanyar. Som una esquerra guanyadora que surt a guanyar, sempre.
Què creu que poden aportar al municipi que no aportin la resta de partits?
Serietat, treball i un projecte de ciutat, perquè tenim un programa. Un programa factible, petites coses per poder canviar Lloret. L’únic gran projecte que tenim és la construcció del sociosanitari, que és necessària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona