Política

L’ANC augura un nou “embat unilateral” i Òmnium posa la cultura d’antídot a l’odi

Paluzie fa una crida a tornar a posar la independència al centre del debat per alliberar els presos

Mauri reprova al PSOE que no escolti la societat catalana

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, va aprofitar la diada de Sant Jordi per promocionar les campanyes “d’apoderament de la societat civil” a què l’entitat està donant suport amb l’objectiu de “preparar-nos per l’embat que vindrà” i que va augurar que serà “unilateral”, com ho va ser el del referèndum d’autodeterminació de l’1-O, però en aquest cas, “definitiu”. Paluzie va començar la crida amb la necessitat de “tornar a posar la independència al centre perquè és la que donarà la llibertat a Catalunya i als presos i exiliats”, i per aquest motiu va apel·lar a l’enfortiment d’iniciatives relacionades amb el consum estratègic per estar millor preparats i desconnectar-se de les empreses que “en els moments decisius participen en les campanyes de pressió dels poders polítics espanyols”, però de suport a la implantació de sindicats nacionals independentistes forts i també a iniciatives de canvi en els òrgans de decisió de les cambres de comerç en les eleccions previstes del 2 al 8 de maig.

En aquest darrer cas ahir es va fer evident a la parada de l’ANC en estar acompanyada dels candidats i candidates de la campanya Les Cambres: eines de país, provinents de municipis com ara Barcelona, Terrassa, Sabadell i Manresa. Van parlar l’empresari Joan Candell (Petrolis Independents) i l’actor Joel Joan, candidats a la de Barcelona, que van destacar que els 400.000 empresaris que hi tenen representació s’han de convertir en “una eina a favor i no en contra del país”. Joan va posar d’exemple com la Cambra de Barcelona va donar la medalla d’argent a Fernando Echegaray, el que va ser general de la Guàrdia Civil a Catalunya i “responsable dels cops de porra de l’1-O”, però també va reprovar que donessin suport als canvis de seu d’empreses. Canadell va destacar que les cambres s’han de convertir en “veritables estructures d’estat” i va defensar que la millor manera que els empresaris construeixin país “serà pagant els impostos a Catalunya”.

A pocs metres, a la parada d’Òmnium Cultural de la plaça Catalunya, el seu vicepresident, Marcel Mauri, va defensar que calia posar “la cultura i la literatura al centre de tot” en vista de la repressió, els moments d’intolerància i odi perquè és “el millor antídot”. Davant del mural Roses grogues per la llibertat, fet per ciutadans, Mauri va tornar a retreure al govern del PSOE que “s’està equivocant, i molt” en no instar l’advocacia de l’Estat a retirar els càrrecs contra Jordi Cuixart i els presos polítics, evidenciant que com la resta de partits espanyols no fan cas del consens del 80% existent a la societat catalana que vol “diàleg, una solució política i que s’acabi la repressió”.

LES FRASES

És la independència la que donarà la llibertat a Catalunya i als presos i exiliats
Elisenda Paluzie
PRESIDENTA DE L’ANC
Estem veient que, als partits estatals, els importa ben poc allò que pensa la majoria de catalans
Marcel Mauri
VICEPRESIDENT D’ÒMNIUM

Cuixart i Bonet anuncien que esperen un fill

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va fer ahir una piulada per anunciar que espera un segon fill amb la periodista Txell Bonet. “Cap presó ni repressió aturarà les ganes de seguir construint la nostra família, i amb la meva companya no renunciem a creure en la bellesa de la vida”, explicava. La parella, que ja té una criatura de 2 anys, espera que neixi al setembre. Cuixart ja és pare de dos fills de la relació amb una parella anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona