Política

Les acusacions de pacte amb els independentistes enfronten Sánchez amb Casado i Rivera a l’inici del segon debat del 28-A

El líder de Cs acusa el primer ministre espanyol de mentider i li regala un exemplar de la seva tesi doctoral

Casado compara Sánchez amb una matrioixca que amaga Podem i independentistes

Les acusacions de pacte amb els independentistes han enfrontat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els líders de PP i Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, a l’inici del debat a quatre d’Atresmedia d’aquest dimarts a la nit.

“Jo no he pactat amb els independentistes. És fals, que quedi clar. No és no i mai és mai”, ha dit el candidat socialista durant la seva primera intervenció, enmig del bloc dedicat a l’ ocupació. El líder socialista ha volgut aturar així les crítiques de Casado i Rivera per aquest suposat pacte i ha assegurat que “menteixen”.

A la seva primera intervenció al debat, el president del PP ha comparat Sánchez amb una “nina russa” que porta dins a Podem, JxCat, ERC i Bildu i ha afirmat que els socialistes pactaran amb ells. “Mai havien manat tant els independentistes i els batasunos com ara”, li ha retret.

Casado ha remarcat que “tothom va veure com Sánchez pactava amb els independentistes” i ha recordat la reunió del president del govern espanyol amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a Pedralbes. “Què va ser, un pícnic?”, ha ironitzat.

De la seva banda, Rivera ha acusat Sánchez de ser un “fake” i de “prendre el pèl” als votants. “Tothom sap que va pactar amb els independentistes la moció de censura”, ha dit.

Després de titllar Sánchez de mentider, Rivera ha regalat a l’actual primer ministre un exemplar de la seva pròpia tesi doctoral. Sánchez, advertit de la tendència a l’atrezzo del candidat taronja pel debat d’ahir, ha correspost el seu oponent amb un llibre que, segons el socialista, recull el pensament polític de Santiago Abascal, el líder de Vox.

El candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha insistit que la seva prioritat és entrar en un govern amb els socialistes després de les eleccions. Preguntat per si demanarà ministeris per donar suport a un executiu de Sánchez, ha dit que el més “raonable” és buscar acords per treballar junts. “El primer serà acordar un programa, abans de parlar de ministeris”, ha indicat.

Iglesias ha opinat que a les eleccions ja no es tracta només de vèncer sinó de “convèncer” la resta de partits, tal com demostra, segons ell, que ni Inés Arrimadas (Cs) ni Susana Díaz (PSOE) van poder governar després de que situar-se com la força més votada a Catalunya i Andalusia, respectivament.

Iglesias ha esclatat contra Rivera durant el bloc del debat d’Atresmedia dedicat a política fiscal. Quan el líder de Podem exposava les seves propostes, el de Ciutadans l’interrompia per rebatre’l, una actitud que ha mantingut al llarg de tot el debat. “No cal ser maleducat, no m’interrompi tota l’estona”, ha demanat Iglesias a Rivera. El candidat taronja s’hi ha tornat de seguida acusant Iglsias de no voler debatre. Aquest l’ha convidat a esperar el seu torn, però Rivera no ha estat d’acord amb la seva postura i li ha demanat que no fes de moderador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona