Política

La excap de protocol d’Economía explica que els voluntaris van protegir els vehicles quan es va saber que tenien armes de foc

Jordi Solé assegura que el passadís humà de l’ANC davant d’Economia feia “5 metres” d’amplada

Teixidó explica que el cordó de voluntaris permetia l’accés a la conselleria

A la jornada d’avui, els testimonis han guardat relació més amb l’àmbit polític o empresarial que amb el policial. Al llarg del matí han declarat testimonis relacionades amb l’empresa de missatgeria Unipost, però també diferents càrrecs públics com ara Joan Ignasi Elena, coordinador i portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Neus Lloveras, expresidenta de l’AMI o Albert Batlle, exdirector general dels Mossos.

Per aquesta tarda, estaven previstos els testimonis del conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, de l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, i d’Anna Teixidó, excap de Protocol de la conselleria d’Economia. Finalment, el conseller Bosch no ha hagut de declarar després que l’advocat Van den Eynde ha desestimat cridar-lo a declarar.

Així doncs, el primer a declarar aquesta tarda ha estat Jordi Solé, que ha explicat que el 20-S hi va haver alguns cops i empentes a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), a la Via Laietana de Barcelona, tot i que l’actitud majoritària era “tranquil·la”, ha admès que la sortida dels detinguts per la Guàrdia Civil va provocar un augment de la tensió, amb cops a un vehicle policial no logotipat, algunes empentes i forcejaments, i crits als agents. Igualment, davant de la Conselleria d’Economia, ha explicat que l’actitud era també tranquil·la, excepte alguns crits als agents que custodiaven la porta. A més, ha dit que el passadís humà fet per voluntaris de l’ANC tenia uns cinc metres d’amplada i que l’exvicepresident Oriol Junqueras va fer una crida a la calma.

També va veure com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart pujaven a un cotxe de la Guàrdia Civil “perquè els sentissin i veiessin millor” i feien una crida a desconvocar la concentració. “La majoria de gent va fer-los cas”.

Després ha estat el torn d’Anna Teixidó. La responsable de protocol de la conselleria d’Economia ha explicat que quan va arribar a la conselleria ja hi havia càmeres de televisió al carrer però que no va tenir problemes per accedir-hi més enllà d’haver-se d’identificar.

Teixidó ha explicat que va estar pràcticament tot el dia al vestíbul i que va assistir a les converses que tenien lloc, en la mesura que la seva participació podia ser d’interès. També ha explicat que va veure a l’exterior de la conselleria una parella de Guàrdies Civils i dels Mossos fent guàrdia.

Ha explicat que cap al migdia es va comunicar l’existència d’armes als vehicles, però que es va fer un cop Jordi Sànchez havia abandonat la conselleria “per evitar que pogués fer-ho servir en benefici propi”. Teixidó també ha explicat que un cop es va tenir coneixement de l’existència d’aquestes armes, l’ANC va rodejar els vehicles per protegir-los.

Teixidó també ha explicat que durant tot el dia es va poder accedir amb facilitat a la conselleria i que diverses persones van ser ateses per indisposicions.

La excap de protocol d’Economia ha explicat que Cuixart i Sànchez van demanar alguns polítics presents que s’afegissin perquè pensaven que ells podien no representar totes les persones concentrades quan volien demanar la desconvocatòria de la protesta. També ha explicat que tots dos van acompanyar els treballadors que quedaven a la conselleria i que després van entrar a acomiadar-se del tinent uniformat de la Guàrdia Civil i que es van oferir per acompanyar la secretària judicial, però aquesta ho va desestimar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona