Política

Sánchez demana el vot “per garantir la convivència”

El candidat crida a la mobilització del vot socialista perquè la frontera entre “avançar” i la dreta pot ser un sol escó

Iceta demana concentrar el vot “progressista, catalanista i d’esquerres” al PSC per “no tornar enrere”

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una crida aquest dijous des de Barcelona a la mobilització i al vot útil. El primer ministre espanyol ha reclamat el vot “per garantir la convivència”.

En l’acte central de la campanya del PSC en el penúltim dia de la campanya de les eleccions del 28-A, el cap de llista socialista ha reconegut que hi ha “bon ambient” i que les enquestes l’afavoreixen, però ha demanat que ningú es relaxi ni es confiï. “La frontera entre avançar o retrocedir pot ser un vot, un escó”, ha advertit.

Sánchez ha recordat el precedent d’Andalusia per subratllar que “no és suficient amb guanyar, sinó que cal guanyar i governar”. “Podem guanyar el 28 i el 29 tenir un govern de dretes”, ha avisat. Segons ell, el PSOE està “molt a prop” de guanyar però necessita “una majoria parlamentària molt més àmplia” per impulsar polítiques progressistes. “Tenim molt a prop l’Espanya que volem però hem de fer que passi amb el vot i per això demano que el diumenge omplim les urnes de vot socialista”, ha dit.

És per això que ha emplaçat els socialistes a demanar a tots els votants potencials que facin el pas i permetin que hi hagi “quatre anys d’inestabilitat”. Segons el líder del PSOE, cal “culminar la feina” amb una “àmplia majoria”. “Necessitem el vostre suport”, ha dit als qui dubten entre Podem, l’abstenció, Cs i el PSOE. “En aquesta causa de garantir que Espanya avanci necessitem tots els vots”, ha insistit.

Sánchez ha reivindicat que el seu partit és “l’únic que garanteix seriositat, coherència i moderació”.

El líder socialista ha aprofitat el seu míting a Barcelona per criticar les forces independentistes, a les quals ha demanat que “deixin d’enganyar els ciutadans”. “Em vaig donar a conèixer amb el ‘no és no’, i els dic que mai és mai i mai serà mai. No hi haurà referèndum, no hi haurà independència ni es permetrà el trencament de la Constitució Espanyola”, ha promès.

Sánchez ha rebatut les acusacions del PP i de Cs d’un pacte amb els independentistes i ha assegurat que la moció de censura va ser “a la corrupció del PP”, i als que “estimen tan a Espanya que es van posar els diners dels espanyols a les seves butxaques”.

En aquest marc ha ironitzat sobre el fet que Rivera “es mou molt”: “Va començar a la socialdemocràcia al centre al centre dreta a la dreta i a la ultradreta”. “Deu tenir un armari molt ampli perquè li càpiguen totes les jaquetes, ha ironitzat. També ha criticat Casado, que “diu que és un nou PP però situa a les llistes a imputats”. “El PP ni s’ha regenerat ni s’ha renovat, sinó que només ha involucionat”.

Iceta crida a concentrar el vot “progressista, catalanista i d’esquerres”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida a concentrar el vot “progressista, catalanista i d’esquerres” al PSC el 28-A per “no tornar enrere”.

En el míting d’aquest vespre al pavelló de la Vall d’Hebron, ha afirmat que les dretes “no poden garantir el futur” i per això cal concentrar el vot en el projecte socialista. “Miro cap a casa meva: No vull tornar a l’armari!”, ha exclamat Iceta, que ha rebut l’ovació de les 4.000 persones aplegades.

El líder del PSC ha afirmat que Sánchez “va posar dempeus el partit socialista” i ha recordat que ell li va demanar, en un míting, que els “alliberés de Rajoy i del PP”: “I ho va fer, ho va complir!”, ha celebrat.

Batet a PP, Cs i Vox: “No us volem al govern”

La cap de llista del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, ha estès el “no és no” que Sánchez ha adreçat als independentistes que reclamen l’autodeterminació a PP, Ciutadans i Vox. “El 28-A els ho direm alt i clar: No és no. No us volem al govern”, ha augurat.

Batet ha apuntat que les dretes només ofereixen “crispació i problemes”. “No volem tenir un govern de l’insult, un govern de la intolerància, un govern de precarietat i que ens portarà 40 anys enrere”, ha afegit.

La candidata també ha reclamat mobilització i que les urnes s’omplin de vots socialistes per evitar quedar-se l’endemà “amb cara de tòtil” si sumen les dretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona