Política

Nuet veu un “abús” no poder fer un referèndum on es pregunti per la independència

El candidat d’ERC al Congrés i representant de Sobiranistes s’obre, però, a incloure “altres opcions”

Fa una crida concentrar el vot republicà, antidepressiu, antifeixista i a favor de l’autodeterminació el 28-A

El candidat de Sobiranistes al Congrés, Joan Josep Nuet, s’ha mostrat obert a incloure “altres opcions’’ en un eventual referèndum sobre la independència i considera que negar a l’independentisme poder respondre sobre la independència seria un “abús democràtic’’. Així ho ha manifestat en una roda de premsa davant el Parlament aquest divendres on ERC ha demanat aglutinar el vot republicà, antidepressiu, antifeixista i a favor de l’autodeterminació el proper 28-A. El representant de Sobiranistes ha assegurat, en resposta a les crítiques de Colau, que la candidatura d’ERC no fa servir els drets socials “per negar’’ els drets nacionals, un fet que consideraria un “greu error’’ ja que són “dues cares de la mateixa moneda.’’

Preguntat sobre com ha de ser un possible referèndum, Nuet ha respost que es poden donar ’’altres opcions’’ que poden variar en funció de la negociació al voltant de la pregunta o la data però ha defensat que no se li pot ’’negar’’ a l’independentisme que pugui respondre a un referèndum d’autodeterminació perquè seria un “engany democràtic’’.

El candidat d’ERC al Congrés i representant de Sobiranistes ha assegurat que si hi ha alguna candidatura capaç “d’afirmar’’ els drets nacionals i els drets socials és la confluència entre ERC i Sobiranistes ja que ha assegurat no fer ’’servir’’ els drets socials per ’’negar’’ els drets nacionals’’. ’’No ho hem fet mai’’, ha conclòs Nuet, que ha assegurat que seria un ’’greu error’’ perquè el projecte de república catalana és ’’social i democràtic’’. Nuet ha assegurat que per la candidatura és ’’indivisible i dues cares d’una mateixa moneda’’ i per tant, s’ha mostrat convençut de no confrontar-los.

En una roda de premsa davant del Parlament, el candidat, que va de número 4 d’ERC al Congrés dels Diputats, ha demanat ’’concentrar’’ el vot en una candidatura que pugui guanyar ’’aixecant la bandera’’ del republicanisme, l’antirepressió, l’antifeixisme i l’autodeterminació, i s’ha mostrat convençut que molts catalans que pensen ’’diferent’’ i han votat ’’coses diferents’’ puguin concentrar el vot ’’de forma clara, perquè el mapa de Catalunya sigui de color groc’’. Per Nuet, ERC i Sobiranistes és una coalició que representa les demandes de 8 de cada 10 catalans i per això ha defensat la importància de ’’teixir acords i aliances’’ al voltant d’aquest 80%, que ha situat com ’’la clau’’ del què vol explicar la candidatura. Per això, ha defensat caminar “pel carril central’’ d’aquest 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom