Política

Demarcació de Girona

En Comú Podem perd l’únic escó que tenia al Congrés

Joan Luengo aconsegueix prop de 37.000 vots i es queda a un miler de vots d’entrar de diputat

 El candidat afirma que són els tercers millors resultats de la història de la formació

Per poc més de 900 vots, la confluència d’esquerres En Comú Podem no va aconseguir ahir mantenir el diputat assolit a les darreres generals i el candidat Joan Luengo no serà diputat en la nova legislatura. A mitjanit, amb el 100% dels vots escrutats, En Comú Podem havia sumat 36.901 vots a les comarques gironines i tenia un 9,70% dels vots emesos a tota la demarcació, que no van ser, però, suficients per mantenir la plaça a la cambra baixa.

El vespre va arrencar amb els ànims ben amunt ja que els sondejos de TV3 els donaven inicialment un diputat. A més d’un fet que ben aviat es confirmaria: “Primer objectiu acomplert: la dreta no suma”, va afirmar Luengo. Però a mesura que van passar les hores i va avançar l’escrutini, l’ambient d’alegria a la seu es va anar esvaint, atès que era una plaça que va estar tot el vespre disputant-se amb ERC, que va acabar consolidant el tercer diputat. En Comú Podem tenia la confiança posada en la comarca de la Selva, i molt especialment en municipis com ara Maçanet de la Selva, Lloret de Mar i Blanes, entre d’altres. Però no va aconseguir el 12% de vots que necessitava per entrar al Congrés.

En saber-se ja els resultats, Luengo va agrair, en primer lloc, a tots els votants de les comarques que ahir van mobilitzar-se i en segon lloc va felicitar ERC pels seus resultats. I seguidament, el cap de llista d’En Comú Podem va fer una valoració positiva dels resultats aconseguits a la demarcació tot i haver quedat fora. “Per a nosaltres són els tercers millors resultats de la història en unes generals. Hem aconseguit més de 30.000 vots. És veritat que hem baixat respecte de les últimes generals, però creiem que, en uns comicis on l’eix independentisme-no independentisme és molt potent, una força com la nostra, que ha apostat per l’ecologisme, el feminisme i les polítiques d’esquerres, haver tret més de 30.000 vots és un gran resultat. Ens hem quedat a les portes; ha anat de pocs vots”, va raonar. A més, Luengo va afegir: “Estic molt content perquè demà torno a treballar amb normalitat, cosa que altres dirigents polítics no podran dir perquè viuen d’això. I felicito també aquells que canviant de cadira, mantindran el seu sou.”

Aquest és el segon cop que Joan Luengo (Banyoles, 1988) es queda a les portes del Congrés. En les últimes generals, En Comú Podem va aconseguir mantenir un únic escó, que va estar ocupat per Marta Sibina en l’última legislatura. En aquell moment, les expectatives que Luengo també accedís al Congrés –aleshores anava en el número dos de la llista– es van veure frustrades. Luengo ha estat regidor ecosoalista per ICV durant vuit anys. El setembre de l’any passat va anunciar la seva retirada de la política municipal.

LES FRASES

Hem baixat respecte a les últimes eleccions, però hem aconseguit els tercers millors resultats de la història
Haver sumat més de 30.000 vots, una força com la nostra, en uns comicis com aquests, és un bon resultat
Joan Luengo
candidat d’en comú podem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA