Política

Rufián demana al PSOE que no traeixi els seus votants pactant amb Cs

Borràs, de JxCat, apunta: “Hem de saber la cara que vol adoptar Sánchez”

Asens, dels comuns, reclama al líder socialista que escolti el mandat de les urnes

El número 2 d’ERC Gabriel Rufián, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que Pedro Sánchez ha de decidir si “respecta o traeix” els votants del PSOE, en referència a un pacte entre socialistes i PSOE. Ha reiterat que els republicans demanen una taula de negociació per parlar del referèndum i d’iniciatives per aixecar les causes judicials contra líders independentistes.

A primera hora del matí, Rufián ha dit que encara no havia parlat amb Pedro Sánchez però ha donat per fet que ho faran en els propers dies i ha apostat per la “discreció” en els contactes postelectorals. Preguntat si ERC donarà suport a la investidura de Sánchez, Rufián ha respost que la pregunta “crucial” no és tant què farà ERC sinó què farà el PSOE amb Catalunya. I, en aquest sentit, ha reiterat que la demanda del seu grup és que hi hagi una negociació amb totes les sensibilitats per parlar d’un referèndum i d’iniciatives per “aixecar les causes judicials”.

Tal com ERC ha anat dient durant la campanya, Rufián assegura que no seran “mai” els responsables de l’entrada de l’extrema dreta a la Moncloa i, per tant, descarta provocar amb els seus vots una repetició de les eleccions ja que, segona Rufián, “seria posar el perill sobre la taula una altra vegada”.

Borràs interpel·la Sánchez

Durant el matí, també s’ha expressat la número 2 de JxCat per Barcelona, Laura Borràs, també ha interpel·lat Sánchez i ha dit que la posició del seu grup dependrà de com vulgui governar. “Hem de saber la cara que vol adoptar Sánchez, si és el rostre del 155 o té alguna altra sensibilitat que de moment no li hem sabut veure”, ha afegit. De fet, ha considerat que “la possibilitat que hi hagi un referèndum sobre la taula amb el PSOE és força difícil”.

Pel que fa als resultats de JxCat, que ha perdut un escó situant-se en 7, Borràs ha parlat de “fer autocrítica” i assumir les responsabilitats que calgui si no s’han complert les expectatives així com analitzar què vol Catalunya en aquest moment.

Asens exigeix “alçada de mires” davant una “segona oportunitat”

Per la seva banda, el cap de llista dels comuns, Jaume Asens, també ha reclamat a Sánchez aquest dilluns que escolti el mandat de les urnes i els seus militants a l’hora de fer acords postelectorals, tot defensant que els ciutadans volen un govern de coalició que “permeti avançar i no retrocedir”.

Pel que fa a la demanda d’ERC d’una negociació sobre el referèndum i per acabar amb la judicialització de la política, Asens considera que és assumible però que cal veure ara com es concreta aquesta demanda perquè, segons ha dit, “hi ha coses que depenen del poder judicial i no de l’executiu”. Segons Asens, ara hi ha una “segona oportunitat” per seure a la taula i ha exigit “alçada de mires” per part de tothom



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona