Política

Torra confia que el gran premi de Fórmula 1 renovarà el contracte amb el Circuit

El president de la Generalitat assegura que el país “necessita” la cursa i destaca “l’excel·lent sintonia” amb els organitzadors

El circuit de Barcelona-Catalunya acaba contracte amb Liberty Media, empresa organitzadora de la F1, aquest 2019

El president de la Generalitat, Quim Torra, confia que les negociacions per renovar el contracte entre la Fórmula 1 i el Circuit de Barcelona - Catalunya “acabaran bé”. Torra assegura que l’executiu encara les converses “amb esperança” i posa tota la “predisposició i suport” del Govern perquè la renovació sigui una realitat: “El país necessita seguir tenint Fórmula 1”.

En aquest sentit, Torra s’ha reunit aquest diumenge amb el CEO de la F1, Chase Carey, abans de l’inici del 63è Gran Premi d’Espanya, a Montmeló (Vallès Oriental), i n’ha destacat “l’excel·lent sintonia” amb els organitzadors de l’esdeveniment esportiu. “Treballarem per aquest acord amb totes les nostres forces”, ha reiterat el president.

Totes dues parts ja van començar a negociar fa mesos. “Ens vam veure al març, tenim una excel·lent sintonia i treballem per a aquest acord amb totes les nostres forces”, ha comentat Torra als periodistes presents en el traçat barceloní.

“Catalunya és un país de motor, un país que estima el motor” i que compta amb “unes infraestructures extraordinàries, una ciutadania que vol veure Fórmula 1 i uns pilots que gaudeixen i que aprecien aquestes instal·lacions”, ha defensat el president.

Les carreres i les diferents activitats relacionades amb el món del motor que tenen com epicentre el traçat de Montmeló generen un impacte econòmic directe de 340 milions d’euros i una creació de llocs de treball al voltant dels 3.000 llocs de treball.

El Circuit, afegeix, és un “projecte de país importantíssim” que “ajuda també en la cohesió del país”. En aquest sentit, Torra recorda que Montmeló no només acull grans competicions internacionals com la Fórmula 1, sinó també desenes d’esdeveniments esportius i culturals que al llarg de l’any apleguen més de 550.000 espectadors.

El circuit de Barcelona-Catalunya acaba contracte amb Liberty Media, empresa organitzadora de la Fórmula 1, aquest 2019 i podria perdre l’organització a partir de l’any vinent.

Segons algunes informacions, el circuit holandès de Zandvoort podria ser el traçat elegit per substituir al de Barcelona. El Gran Premi d’Espanya que es corre a Montmeló és un dels cinc que finalitzen contracte aquest any, els altres GP es corren en els circuits de Monza, Silverstone, Mèxic i Hockenheim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona