Política

Colau aposta per una rebaixa del transport

Proposa retallar la T-Mes en 14 euros i enfortir el transport públic

Torna a carregar per la falta de mossos

No hi ha revolució verda sense una aposta clara i decidida pel transport públic, i això és el que ahir va fer Ada Colau en l’inici de la primera setmana completa de campanya electoral, que va voler engegar refermant el missatge d’una aposta per la mobilitat neta i els sistemes col·lectius de transport de ciutadans.

La concreció del programa electoral en matèria de mobilitat es tradueix en una oferta de rebaixa de 14 euros de la tarja T-Mes, que passaria dels 54 euros actuals a costar-ne 40. Aquest és un títol de transport que permet fer viatges il·limitats durant 30 dies. L’equip de Colau també aposta per modificar el títol de la T-Jove, que deixaria de ser trimestral per passar a ser mensual, amb un cost de 30 euros. Actualment, la T-Jove d’una zona costa 105 euros.

La proposta de Colau, feta en el transcurs de la tradicional roda de premsa a Efe, arriba just una setmana després que la mateixa alcaldessa sortint anunciés la seva particular “revolució verda” consistent en una política que pretén arraconar el cotxe. Entre els plans per fer-ho possible hi ha la construcció del tramvia per la Diagonal durant el pròxim mandat, incrementar la flota del bus i augmentar fins a dos minuts i mig la freqüència del metro.

La seguretat va ser un altre dels elements que van aparèixer a la roda de premsa d’ahir, en la qual la líder de Barcelona en Comu va aprofitar per denunciar la falta de solució policial i judicial al problema dels petits robatoris al carrer que tanta inseguretat generen. Colau va assegurar que “avui dia surt a compte venir a robar a Barcelona” per la falta d’una resposta contundent de la justícia, ja que molts dels lladres “entren per una porta i surten per una altra”.

LA FRASE

Avui dia surt a compte venir a robar a la ciutat de Barcelona
Ada Colau
Candidata de Barcelona en Comú a l’Ajuntament de Barcelona

De la “dona coratge” al “far d’esperança”

La plaça Orfila de Sant Andreu va ser escenari ahir d’un acte conjunt de les candidatures dels comuns per Europa i l’alcaldia de Barcelona, un míting que es va convertir en una pluja d’elogis per a la candidata Ada Colau. La regidora Laia Ortiz, encarregada d’obrir els parlaments, va parlar d’ella com de la “dona coratge”, mentre que l’escriptor i activista britànic Owen Jones –que va arrencar molts aplaudiments del públic pel seu discurs d’elogi a la Barcelona compromesa amb les causes nobles i antifeixista– la va definir com el “far d’esperança” d’una Europa que planta cara als nous vents del totalitarisme. Colau va exposar el seu programa de “revolució verda” i el seu compromís per plantar cara als “especuladors”, als del totxo, el turisme i la mobilitat, i sobretot el seu compromís per construir una ciutat millor per “als nens i nenes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona