Política

Torra: “Aniré a acusar l’Estat d’aquesta deriva autoritària”

El president de la Generalitat assegura que defensarà la llibertat d’expressió “fins a les últimes conseqüències”

Expressa la seva determinació abans de declarar al TSJC per mantenir la pancarta per la llibertat dels presos polítics com li demanava la JEC

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres al matí abans d’anar a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que hi aniré a “acusar l’estat d’aquesta deriva autoritària”. Torra declara aquest matí al TSJC per haver “mantingut la pancarta a favor dels exiliats i presos polítics al balcó del Palau de la Generalitat” després del requeriment de la Junta Electoral Central (JEC) perquè la despengés abans de les eleccions generals del 28 d’abril.

Aquest dimecres al matí, Torra ha fet un tuit en què també ha assegurat: “Amb la llibertat d’expressió, fins a les últimes conseqüències”.

Torra declara avui dimecres a dos quarts d’onze del matí com a investigat per desobeir les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que l’obligaven a retirar dels edificis públics els llaços grocs i les pancartes que demanaven la llibertat dels “polítics presos”. Torra anirà acompanyat del president del Parlament, Roger Torrent, i de tot el seu govern. També l’acompanyaran els presidents de l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, a més de nombrosos alcaldes sobiranistes.

Amb aquesta imatge de suport de l’independentisme en la seva compareixença davant la justícia, Torra segueix els passos de l’expresident català Artur Mas, quan a l’octubre del 2015 va acudir a declarar com a investigat pel 9N, aclamat per prop de 6.000 manifestants i uns 400 alcaldes sobiranistes amb les vares alçades, en una imatge que va ser criticada pel TSJC per considerar-la un atac a la independència judicial.

Roda de premsa posterior

Després de la seva declaració davant del jutge, el president català té previst comparèixer davant els mitjans de comunicació al Palau de la Generalitat, tal com va fer Mas quan va ser interrogat per organitzar la consulta del 9N.

El TSJC ha citat Torra després d’admetre a tràmit una querella de la Fiscalia Superior per desobediència després que Torra decidís mantenir la pancarta a favor dels “presos polítics i exiliats” al balcó del Palau de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona