Política

JxCat anuncia que votarà en contra de la designació d’Iceta per “respecte” a la sobirania del Parlament

La formació considera que al Parlament no li pertoca triar el president del Senat i critica l’“intrusisme” dels socialistes

Albert Batet recorda que, a diferència de Montilla, Iceta ha dit que estaria disposat a aplicar el 155 des de la presidència de la cambra alta espanyola

El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) ha confirmat aquest dimecres que votarà en contra de la designació de Miquel Iceta com a senador.

En una roda de premsa al Parlament, el diputat de JxCat Albert Batet ha anunciat que votaran “en contra de la proposta de Pedro Sánchez de fer president del Senat Miquel Iceta”. Batet ha assenyalat que han pres la decisió “per respecte democràtic” i “a la sobirania del Parlament de Catalunya”.

“JxCat no som els del 155, que va suspendre un govern, nosaltres som els del 135 diputats que haurien d’exercir de forma plena al Parlament. I veiem que ha passat un any i mig encara no tenen garantits els seus drets”, ha afegit Batet.

Segons ell, els socialistes han volgut “aplicar l’intrusisme del 155 un cop més al Parlament, sense respecte ni cortesia parlamentària, dient al Parlament de Catalunya el que havia de fer des de Madrid”. “Al Parlament de Catalunya no li pertoca decidir qui ha de ser el president del Senat del 155”, ha sentenciat.

El diputat ha apuntat que “ningú posa en dubta que al PSC li pertoca un senador i que pot substituir, si ho creu oportú, José Montilla”. Al mateix temps, ha subratllat que “ningú pot posar en dubte la sobirania del Parlament, que és qui ha de votar la proposta de senador, com farem demà mateix”.

Batet no ha volgut aclarir si estarien disposats a votar a favor de qualsevol altre diputat socialista com a senador de designació autonòmica, però ha recordat que a diferència del que va fer Montilla “no votant el 155”, Iceta ja ha anunciat que “des de la presidència del Senat estaria disposat a continuar aplicant un 155 al Parlament i a la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona