Política

El PP desconfia del “divorci fingit” entre socialistes i independentistes

La candidata popular a les europees Dolors Montserrat afirma que Iceta “mai no ha volgut ser president del Senat”

Núñez Feijóo creu que podria ser un “esquer” electoral perquè els ciutadans creguin que el PSOE no compta amb ERC i JxCat

Els populars desconfien que el trencament entre els socialistes i els independentistes al Parlament pel veto a la designació com a senador del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no és més que “teatre electoral”.

En un dinar col·loqui aquest dijous al Círculo Ecuestre, la candidata del PP a les eleccions europees Dolors Montserrat ha qualificat la situació del bloqueig al nomenament d’Iceta de “pur teatre electoral” i de “trampa de trilers”. A parer seu, es tracta d’un “divorci fingit”, una estratègia del líder del PSOE, Pedro Sánchez, per amagar els pactes amb els independentistes, que ha augurat que es faran públics després dels comicis. “És la segona part del pacte de Pedralbes”, ha avisat.

Segons ella, Iceta “mai ha volgut ser senador ni president del Senat”, perquè en cas contrari s’hauria presentat a les llistes electorals del 28 d’abril i no hauria esperat a ser designat pel Parlament.

“Esquer” electoral

En la mateixa línia, el president de la Xunta de Galícia i líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat cautela i esperar a què passin les eleccions del 26 de maig per veure si es concreta el veto dels independentistes a Iceta. En la seva opinió, tot plegat podria ser un “esquer” per tal que molts ciutadans pensin que el PSOE “no comptarà amb els independentistes”.

“No sé què passa amb el presumpte nomenament d’Iceta. Hi ha persones que coneixen molt bé la vida política catalana, l’ambient del Parlament, amb més coneixement que jo, i ens adverteixen que és un parany del PSOE perquè durant la campanya electoral hi hagi distància amb el món independentistes”, ha apuntat durant un míting a Padrón (A Coruña). Segons Feijóo, “ningú no es creu” que Sánchez no governarà amb els independentistes al Congrés.

Devorat pel “tigre” independentista

El líder del PP, Pablo Casado, ha advertit Pedro Sánchez que comet un error si pensa que podrà “saciar les ànsies” de trencar Espanya dels independentistes.

Durant un acte de campanya a Cantàbria, Casado ha apuntat que malgrat el veto d’ERC, JxCat i la CUP a la designació d’Iceta “això no vol dir que no estiguin negociant, a vegades demanen tant que ni el PSOE és capaç de saciar les seves ànsies de poder i de trencar Espanya”. I és que segons ell, per designar a un senador autonòmic els independentistes demanen “ni més ni menys que alliberar els polítics presos”.

“No es pot cavalcar sobre un tigre com el del nacionalisme perquè no es tornarà vegetarià. Aquells que deien que s’havia de dialogar i apaivagar-se davant la gola de l’independentisme que vol trencar Espanya, ja saben que al final els pot acabar devorant”, ha insistit.

Casado ha augurat que aquesta serà “la mesura de la legislatura i ha advertit que seria “un immens error” que Sánchez estigués negociant la governabilitat “amb JxCat, ERC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona