Política

Torra diu a Sánchez que els catalans volen un president de la República en comptes de presidir Congrés i Senat

El president ironitza sobre Batet i Cruz: “Segur que permetran que es parli català i que no aprovaran mai el 155”

Puigdemont assegura que Europa està esperant si “els de l’1-O” poden entrar a l’Europarlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que els catalans el que volen és tenir un president de la República, més que no tenir catalans presidint el Congrés i el Senat.

A l’acte central de Junts per Catalunya (JxCat) per les campanyes municipals i europea, aquest diumenge al migdia al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, Torra ha ironitzat sobre la decició de Sánchez de posar dos catalans, Meritxell Batet i Manuel Cruz, a la presidència de les dues cambres espanyoles. De la ministra en funcions ha dit que “segur que permetrà” que Laura Borràs parli en català al Congrés, i de Cruz ha apuntat que “segur que no aprovarà mai el 155”. “Ho poso a la llista de les avantatges de tenir-hi Batet i Cruz”, ha afegit en to sarcàstic.

El president ha apuntat que cap membre del PSOE no ha demanat mai “perdó” per haver aplicat el 155, i ha dit amb sarcasme que aquests “dos grans gestos” de Sánchez són un “paquet d’esperances”.

Tres exiliats a l’Eurocambra

El president del govern ha assegurat que si la número tres de la llista de JxCat a Europa, Clara Ponsatí, obté l’escó d’eurodiputada, l’independentisme superarà el 50% dels vots per primera vegada.

Torra ha destacat la possible imatge dels tres “exiliats” de la llista de JxCat, Puigdemont, Toni Comín i Ponsatí, recollint l’acta d’eurodiputats. Segons ell, només per aquesta foto ja “val la pena” votar-los.

Ha afegit que si tots tres aconsegueixen entrar a l’Eurocambra després del 26-M, l’excap de l’oposició al Parlament i la diputada electa de Cs al Congrés Inés Arrimadas es quedarà “muda”. “Necessitem que el país es tenyeixi del groc de JxCat”, ha reblat.

Expectació a Europa

El cap de llista de JxCat a les europees, Carles Puigdemont, ha assegurat que Europa està a l’expectativa de veure si “els de l’1-O” poden entrar al Parlament europeu.

L’expresident ha connectat en directe des de Waterloo, acompanyat de la candidata a Barcelona, Elsa Artadi, que ha demanat al públic que s’imagini la cara del cap de files del PSOE a les europees, Josep Borrell, quan Puigdemont li hagi “passat per davant” el 26-M.

Puigdemont ha recuperat l’argument de “l’Europa ens mira”, i ha insistit que la comunitat internacional està pendent del resultat de les europees, per si “els de l’1-O” superen els seus “repressors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona