Política

Valls alerta del “perill” de votar Maragall com a alternativa al balanç “desastrós” de Colau

L’ex-primer ministre francès creu que una victòria d’ERC o BComú tindrà “conseqüències a nivell econòmic”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha alertat aquest dilluns del “perill” que suposaria votar ERC i el seu cap de llista, Ernest Maragall, com a alternativa a l’actual alcaldessa, Ada Colau. “El balanç del mandat de la senyora Colau és tan desastrós que els ciutadans poden tenir la temptació de votar qualsevol candidatura per treure-se-la de sobre”, ha advertit en una roda de premsa a l’Agència EFE. Valls, que ha reivindicat un “entorn jurídic estable”, ha assegurat que un govern de Colau o Maragall tindria “conseqüències a nivell econòmic” com la pèrdua d’empreses i d’inversions o un hipotètic trasllat del Mobile World Congress (MWC) a una altra ciutat.

El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs ha dit que no vol fer “por”, però que serà “l’únic que anirà dient la veritat del que pot passar a Barcelona” si governen Maragall o Colau. Per això, ha insistit que el republicà no pot convertir-se en alternativa a la líder dels comuns i ha augurat nous trasllats d’empreses fora de la ciutat o, fins i tot, de Catalunya si acaba passant. “Les perdrem com vam perdre l’Agència Europea del Medicament”, ha pronosticat.

Ha preguntat a Maragall quines propostes té per a Barcelona més enllà de “la llista dels fracassos de Colau”. “No explica què vol dir la palanca de la república imaginària” en què vol convertir la ciutat, li ha recriminat Valls, que ha retret a l’exconseller que vulgui “un canvi radical, total , de 180 graus, en les prioritats de Barcelona”. “Ho ha d’aclarir perquè, si no ho fa, està enganyant els barcelonins”, ha asseverat.

També ha interpel·lat el candidat del PSC, Jaume Collboni, de qui ha recordat que va ser tinent d’alcalde de Colau. Ha reiterat que serà el seu soci preferent després de les eleccions de diumenge però li ha reclamat “de forma contundent” que aclareixi amb qui vol pactar i si facilitaria un nou mandat a Colau.

L’ex-primer ministre de França ha reconegut que “falta una estratègia” de les formacions contràries a la independència de Catalunya a diferència del sobiranisme, que creu que sí la té. Per això ha reivindicat la “transversalitat” de la seva llista i l’ha posat com a exemple d’una aposta que uneix gent de diferents ideologies. “Això no és un debat entre la dreta i l’esquerra”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona