Política

Colau accepta el repte i hi haurà debat amb Maragall

Els dos principals candidats a l’alcaldia de Barcelona acorden finalment un cara a cara després del sí de l’alcaldessa

El republicà ho interpreta com un intent dels comuns de recuperar terreny

Hi haurà cara a cara entre Ada Colau i Ernest Maragall. Tot i que encara no se sap quan ni on, els dos candidats a priori més ben situats per assolir l’alcaldia de Barcelona s’enfrontaran finalment en un debat que el republicà demanava des de feia setmanes, i a què l’alcaldessa havia donat allargues fins ahir, proposant fins i tot fórmules amb altres candidats. “Ara que totes les enquestes confirmen que només dues opcions podem guanyar el proper 26-M, és el moment de fer aquest debat. Ernest Maragall, contrastem idees i propostes sobre Barcelona?”, el reptava Colau, en un tuit a les quatre de la tarda. El republicà li va acceptar el desafiament en el míting del vespre a Gràcia: “No tinc cap inconvenient si vol un debat amb mi per contrastar oportunitats”, li responia, sempre que els seus equips trobin “un forat en l’agenda” aquests dies, per la qual cosa no hi hauria d’haver cap problema a priori. Després de setmanes de negatives, això sí, Maragall interpretava el sí com un últim intent de Colau “de recuperar el terreny que ja ha perdut”. “És evident que si ho fa ara és perquè sap que anem a davant, sap que anem a guanyar”, apuntava. La seva número 2, Elisenda Alamany, molt crítica amb la gestió dels comuns, també ho veia com un intent d’aplegar “el vot útil no independentista”.

És clar que abans ja hi havia dit la seva el candidat socialista, Jaume Collboni, per a qui no serà “un cara a cara, sinó una primera cita, un first dates per escenificar el seu pacte, perquè tots dos ja han dit que volen pactar, per subordinar la ciutat al procés independentista”. “I contra això només hi som nosaltres”, concloïa.

Maragall, en tot cas, el que va demanar de nou va ser el vot útil dels independentistes, dels progressistes que vulguin un projecte transformador i defensor de drets i llibertats, i dels decebuts amb el govern dels comuns els últims anys, ja que es va presentar com l’única alternativa que pot assolir l’alcaldia. El republicà, a més, es va recordar dels socialistes per retreure’ls els “intents barroers” de “seduir-los amb gestos simbòlics”, com la presidència de dos catalans a les cambres espanyoles. “No són càrrecs el que volem, el que exigim és diàleg, respecte i reconeixement dels nostres drets; volem un referèndum d’autodeterminació”, etzibava.

El president del Parlament, Roger Torrent –que va tenir un lapsus en referir-se com a Pasqual a qui confia que sigui el futur alcalde–, es mostrava il·lusionat pel “doble salt històric” que hi ha l’oportunitat de fer el 26-M: tenir un alcalde independentista a la capital i dur un pres polític com Oriol Junqueras al Parlament Europeu. Com Maragall, Torrent es va felicitar per la imatge ahir del líder republicà feliç al Congrés, que també va resumir el quart a la llista europea, Jordi Solé: “Avui la repressió espanyola s’ha estavellat contra un somriure, el de l’Oriol.”

LA FRASE

Prou d’insultar-nos amb aquests intents barroers de seduir-nos amb gestos simbòlics
Ernest Maragall
alcaldable d’erc a barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona