Política

Els presos electes saluden Pedro Sánchez a l’hemicicle

Junqueras encaixa les mans amb Sánchez, el felicita pels resultats i li desitja encerts

Turull també saluda el president espanyol en funcions i Rull i Sànchez li donen la mà

Encaixada de mans i breu salutació entre el president d’ERC i diputat, Oriol Junqueras, i el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Ha estat Junqueras qui, després de votar, ha passat per davant de l’escó del líder del PSOE, l’ha felicitat pels resultats i li ha desitjat “encerts”. També ha estat una estona parlant amb l’exministre d’Exteriors i candidat a les europees, Josep Borrell, i ha saludat altres exmembres del govern espanyol com Margarita Robles (Defensa), Dolores Delgado (Justícia) i Fernando Grande-Marlaska (Interior). També ha saludat al president espanyol Josep Rull, que ha donat la mà a Carmen Calvo. Turull, en canvi, inicialment no ha passat per davant de Sánchez, però posteriorment l’ha saludat i ha tingut una breu conversa quan ha coincidit amb ell durant la segona votació quan pujaven per l’escala de la tribuna. Durant la primera votació, també s’han trobat de cara Jordi Sànchez i Pedro Sánchez, que s’han donat la mà i han parlat breument. El diputat de JxCat també ha fet dos petons a Margarita Robles.

A l’inici de la sessió també s’ha vist els tres diputats presos de JxCat obrint uns sobres que els han facilitat els companys d’escó i que es tractava de cartes que els hi ha adreçat Carles Puigdemont.

En la segona votació per a la presidència, Jordi Turull ha baixat fins a l’escó que ocupa Javier Zaragoza i en passar per davant de Pedro Sánchez l’ha saludat amb un ràpid ’hola’ però no hi ha hagut encaixada de mans, com sí s’ha produït amb Rull, Turull i Junqueras. Posteriorment, tots dos han coincidit quan pujaven l’escala per accedir a la tribuna i votar. Turull s’ha girat i ha tingut una breu conversa amb el president espanyol.

Enmig de les votacions, Sànchez també s’ha aixecat a parlar amb l’exministra i candidata a presidir la cambra, Meritxell Batet, i la portaveu socialista, Adriadna Lastra.

Converses i salutacions

Aprofitant que les votacions són llargues i la sessió durarà diverses hores, l’ambient a l’hemicicle és relaxat i s’ha vist els quatre diputats empresonats conversant amistosament amb els seus companys de grup i també d’altres que s’acostaven a saludar-los, com els bascos de PNB i Bildu. Aprofitant el primer recompte, molts diputats han sortir de l’hemicicle per anar a la cafeteria reservada per als diputats. També ho han fet Sànchez, Rull i Turull. Mentre siguin al Congrés tenen llibertat de moviments dins l’hemicicle, tot i que les porten que hi tenen accés directe estan custodiades en tot moment per la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona