Política

ERC diu que “trobaran la manera” que els diputats presos puguin exercir

Capella insta al lideratge del partit en el procés i reivindica les competències per impulsar el decret del lloguer

Volen prioritzar les polítiques de gènere

“L’Estat continua sent incapaç d’entendre de què va la democràcia, i no vol deixar exercir les seves funcions als presos. Doncs trobarem la manera que ho puguin fer.” Després de les imatges d’ahir al matí al Congrés, així de rotunda ho va afirmar a la tarda, en un acte electoral d’ERC a Barcelona protagonitzat només per dones, la consellera de Justícia, Ester Capella, que tanmateix no va voler donar més detalls, més enllà de demanar que ERC “encapçali” el procés d’independència per poder construir “una majoria imbatible”. Capella, protagonista també del dia per la normativa presentada ahir pel govern per limitar el preu dels lloguers, va defensar l’oportunitat i la capacitat de la Generalitat per fer-ho, davant les veus que ja asseguren que xoca amb la Constitució. “Tenim un dret civil propi des de fa més de 300 anys, i les competències en arrendament són unes de les que tenim”, subratllava.

“L’impuls republicà no hi serà d’esquena a les dones”, reivindicava la seva companya de govern, la consellera de Sanitat, Alba Vergés, que remarcava el leit-motiv de l’acte, en què van participar diverses membres de les llistes municipals de Barcelona i de les europees. “Ens pertoca actuar i fer polítiques amb perspectiva de gènere”, apostava. Vergés reivindicava en aquest sentit els canvis que va impulsar la figura de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i també donava valor a la de la secretària general, Marta Rovira, que “ha construït i liderat el projecte” al costat d’Oriol Junqueras, i que ahir també va intervenir en un vídeo des de Ginebra. Rovira va refermar-se en el pla d’igualtat aprovat pel partit i va reclamar la necessitat d’“incorporar dones” a la política perquè la seva mirada compti en les grans decisions.

Alamany vol una ciutat feminista

La número 2 per Barcelona, Elisenda Alamany, que rebatejava com a “decret Capella” la norma presentada ahir pel govern, va reclamar una “ciutat feminista”, on les dones no tinguin por quan tornin a casa, cobrin el mateix que els homes i no estiguin invisibilitzades i sense referents. Alamany va cridar a fer del 26-M “una segona volta” del 28-A que confirmi “els anhels de llibertat”, i va criticar que Colau ha decebut les expectatives i la il·lusió que va crear, perquè “no se n’ha sortit”. “La ciutadania ja no es conforma amb bones intencions i demana respostes”, concloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona