Política

La CUP fa pública la seva fórmula per reduir el turisme a Barcelona

Proposa una moratòria per a tots tipus de construcció amb finalitats turístiques i la creació d’una regidoria de Decreixement turístic

La candidata de la CUP a l’alcaldia de Barcelona, Anna Saliente, va presentar ahir un paquet d’11 mesures dins la seva “estratègia 50/30 per reduir en un 50% el nombre de turistes a Barcelona per al 2030”, entre les quals destaca la creació de “la regidoria de Decreixement Turístic”. Saliente va explicar, a tocar de la Sagrada Família, que aquest pla constituiria “un decreixement turístic equiparable al volum de creixement dels últims anys”, una cosa que ha considerat com “una línia vermella” per a un hipotètic pacte de govern.

Una de les mesures més destacades d’aquesta estratègia és “la dissolució del consorci Turisme Barcelona i la creació d’una regidoria de Decreixement Turístic”, que implicaria en la presa de les seves decisions polítiques al “teixit social i les veïnes” de la ciutat.

A més, Saliente va proposar “la reformulació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjament Turístic”, establir “moratòries generals a qualsevol mena de construcció” per a usos turístics , i la “no renovació de llicències a pisos turístics”. De la seva banda el número 4 de la llista dels anticapitalistes al consorci barceloní, Marc Cerdà, va proposar “fer repercutir en el preu de l’aigua, els residus, i també de l’IBI” que paguen els que ofereixen serveis turístics, “el cost ecològic i social de la massificació”, perquè la taxa turística “sigui més justa i més ecològica”. Segons Cerdà, aquesta proposta s’emmarca en un les “mesures enfocades a evitar l’impacte que tenen els que visiten Barcelona sobre l’entorn natural i l’espai públic, encara que ha lamentat que “el turisme sostenible no existeix”.

Arran d’això, el candidat va insistir en la necessitat de “trencar l’acord per a la construcció de dues noves terminals de creuers”, limitar en “un 50% les visites a llocs emblemàtics”, així com la “municipalització del bus turístic”.

Dins “l’estratègia 50/30” per a Barcelona, des de la CUP preveuen també “clausurar” els pisos turístics il·legals, “no desenvolupar més campanyes turístiques a l’exterior” i regular “el lloguer d’habitatges amb la condició de domicili habitual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona