Política

La CUP fa pública la seva fórmula per reduir el turisme a Barcelona

Proposa una moratòria per a tots tipus de construcció amb finalitats turístiques i la creació d’una regidoria de Decreixement turístic

La candidata de la CUP a l’alcaldia de Barcelona, Anna Saliente, va presentar ahir un paquet d’11 mesures dins la seva “estratègia 50/30 per reduir en un 50% el nombre de turistes a Barcelona per al 2030”, entre les quals destaca la creació de “la regidoria de Decreixement Turístic”. Saliente va explicar, a tocar de la Sagrada Família, que aquest pla constituiria “un decreixement turístic equiparable al volum de creixement dels últims anys”, una cosa que ha considerat com “una línia vermella” per a un hipotètic pacte de govern.

Una de les mesures més destacades d’aquesta estratègia és “la dissolució del consorci Turisme Barcelona i la creació d’una regidoria de Decreixement Turístic”, que implicaria en la presa de les seves decisions polítiques al “teixit social i les veïnes” de la ciutat.

A més, Saliente va proposar “la reformulació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjament Turístic”, establir “moratòries generals a qualsevol mena de construcció” per a usos turístics , i la “no renovació de llicències a pisos turístics”. De la seva banda el número 4 de la llista dels anticapitalistes al consorci barceloní, Marc Cerdà, va proposar “fer repercutir en el preu de l’aigua, els residus, i també de l’IBI” que paguen els que ofereixen serveis turístics, “el cost ecològic i social de la massificació”, perquè la taxa turística “sigui més justa i més ecològica”. Segons Cerdà, aquesta proposta s’emmarca en un les “mesures enfocades a evitar l’impacte que tenen els que visiten Barcelona sobre l’entorn natural i l’espai públic, encara que ha lamentat que “el turisme sostenible no existeix”.

Arran d’això, el candidat va insistir en la necessitat de “trencar l’acord per a la construcció de dues noves terminals de creuers”, limitar en “un 50% les visites a llocs emblemàtics”, així com la “municipalització del bus turístic”.

Dins “l’estratègia 50/30” per a Barcelona, des de la CUP preveuen també “clausurar” els pisos turístics il·legals, “no desenvolupar més campanyes turístiques a l’exterior” i regular “el lloguer d’habitatges amb la condició de domicili habitual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona