Política

Collboni promet posar fi a la inseguretat “en un any”

El candidat socialista per Barcelona presenta les mesures que voldria aplicar durant els cent primers dies de govern

Exalcaldes i exregidors de Barcelona fan costat al candidat socialista

Compromís de l’alcaldable socialista Jaume Collboni i patata calenta per a Albert Batlle, que serà el regidor responsable de la seguretat de Barcelona si el PSC guanya les eleccions de diumenge. “Abans d’un any el malson de la seguretat s’haurà acabat.” Amb aquesta contundència es va comprometre ahir Jaume Collboni a afrontar el repte de la seguretat pública a la capital del país si assumeix l’alcaldia, com una de les 20 mesures que els socialistes pensen posar en marxa durant els cent primers dies de govern.

Collboni, acompanyat de la seva número dos, Joana Bonet, va triar el barri de Gràcia per presentar aquest paquet de mesures, en què hi ha dos temes estel·lars: la seguretat i l’habitatge. Pel que fa al primer, es redactarà un pla especial per afrontar els reptes de l’estiu i es convocarà de forma urgent la junta de seguretat local, a més de reclamar una major dotació de mossos d’esquadra i posar en marxa el reforç promès de 1.000 nous agents de la Guàrdia Urbana.

Pel que fa a l’habitatge, Collboni va anunciar ahir que la prioritat serà “mobilitzar 82 solars on ara no hi ha res, per començar els tràmits de construcció d’habitatge públic”. Collboni va explicar que cal posar en marxa la maquinària, que és molt feixuga, i que això és el que pensa fer des del primer moment. En aquest àmbit el PSC també es compromet a crear la figura del comissionat de l’habitatge, que haurà de “pilotar” totes les polítiques d’aquest sector tan sensible.

En el capítol de prioritats, la tercera pota se l’emporta el medi ambient, que ahir Collboni va concretar amb la promesa de posar en marxa els tràmits administratius per fer efectiva “la cobertura total de la ronda de Dalt”, demanda llargament reivindicada pels veïns.

Reclamar a la Generalitat el deute històric amb la ciutat en matèria social, engegar un debat sobre el model de turisme, la construcció d’escoles bressol o formalitzar la candidatura per a l’exposició universal de 2030, són altres de les promeses a executar durant els primers cent dies de govern.

Maragallisme

La jornada d’ahir va arrencar amb un acte carregat de simbolisme en el qual el candidat Collboni va rebre el suport d’una trentena llarga d’exregidors socialistes a l’Ajuntament de Barcelona, entre els quals hi havia els exalcaldes Serra, Clos i Hereu. A l’acte, que va ser una reivindicació de l’herència del maragallisme, Collboni va insistir que els sondejos els donen possibilitats reals de tornar a l’alcaldia vuit anys després, i va apel·lar al vot útil per “frenar el procés independentista” i consolidar un govern que treballi només “en pro de la ciutat”.

Tant al matí com a l’acte de la tarda, Collboni va reivindicar el vot útil del sector no independentista atacant la candidatura de Manuel Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona