Política

Rivera pressiona el PSOE per suspendre demà els diputats en presó provisional: “si no serà un clamor popular”

El president de Ciutadans els compara amb Tejero: “Disparant al sostre o amb declaracions d’independència, és el mateix”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha pressionat el PSOE per suspendre els polítics catalans en presó provisional que des de dimarts són diputats del Congrés, a través de la reunió de la mesa de dijous. “Com demà al PSOE se li ocorri allargar la suspensió, serà un clamor popular, estic convençut que els espanyols no toleraran que demà Sànchez els allargui el sou i xuti la pilota endavant perquè ho diu la llei, suspensió automàtica del càrrec públic”, ha reclamat.

Responent a la pregunta d’un assistent a l’acte de campanya a Alcalá de Henares, Rivera ha dit que “només ho han d’executar amb un tràmit administratiu i una majoria, que ja us dic que els vots de Ciutadans els tenen”. “Demano al PSOE que demà deixi d’humiliar l’estat espanyol i que faci el seu treball i els suspengui”, ha reblat. El president de Ciutadans també els ha comparat amb Tejero: “Disparant al sostre o amb declaracions d’independència, el delicte de rebel·lió és exactament el mateix”. “Qui fa un cop d’estat no es pot asseure en un escó. Algú s’imagina Tejero muntant una llista electoral i seient en un escó? És que estava processat pel mateix delicte, rebel·lió”, ha exposat Rivera.

Rivera ha dit que els polítics en presó provisional haurien hagut d’estar suspesos “ahir mateix”, i que això no va passar perquè el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i la nova presidenta del Congrés, Merixtxell Batet, “sembla que en comptes de treballar per la resta d’espanyols estan treballant pels nacionalistes, estan allargant això”.

També ha criticat que el PP i el PSOE no hagin canviat la legislació abans per impedir que els polítics catalans en presó preventiva poguessin agafar l’escó. Ha dit que van proposar “que els processats per delictes de rebel·lió o fugits de la justícia no puguin ser candidats o seure en un escó” i que el PSOE i el PP van votar-hi en contra. Per això ha tornat a demanar un canvi legislatiu. Per tot això ha demanat el vot pel seu partit per “dignitat nacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona