Política

Maria Mercè Roca abandona la militància d’ERC a només tres dies de les municipals

La fins ara portaveu republicana a l’Ajuntament de Girona justifica la decisió pel tracte “deslleial” que considera que el grup ha rebut del partit

Dona per tancada la seva “etapa política” però que manté “intactes” les seves idees “a favor de la llibertat del país”

La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha decidit abandonar la militància del partit “pel tracte deslleial” que considera que els republicans han tingut cap al grup municipal.

Quan només falten tres dies per a les eleccions del 26-M, l’escriptora ha anunciat a través de les xarxes socials que abandona la militància “com a mostra de disconformitat pel tracte deslleial que el partit ha tingut amb el grup municipal d’ERC-MES a la ciutat de Girona”.

Idees “intactes”

Maria Mercè Roca explica que avui tanca la seva “etapa política”, però assegura que ho fa orgullosa “de la feina que hem fet aquest mandat per a la ciutat i la seva gent”. “Les meves idees d’esquerres i a favor de al llibertat del país, però, es mantenen intactes; a partir d’ara dedicaré les meves energies, amb molta il·lusió, a la família, la literatura i el voluntariat”, ha afegit.

La regidora republicana fa així un pas més després que l’any passat ja renunciés a ser alcaldable, lamentant que no hi hagués un “clima de treball fluid i de confiança mútua necessari” entre l’executiva local d’ERC i el grup municipal. La decisió va tenir clares repercussions al grup municipal i ha suposat que dos dels regidors d’ERC-MES passin a d’altres candidatures.

De fet, Roca ha publicat una altre missatge que ja és tota una declaració d’intencions de quina pot ser la seva aposta per aquest 26-M. La portaveu d’ERC-MES ha compartit per xarxes el vídeo electoral de Guanyem Girona, destacant que la candidatura, a l’hora de presentar-se, “demostra una gran sensibilitat en unir bona poesia amb un sòlid projecte de ciutat”. “Bravo”, conclou.

El regidor de MES, Pere Albertí, ja va anunciar que no repetiria coalició i aquest 26-M el seu nom forma part de la llista de la candidatura Guanyem Girona (que encapçala Lluc Salellas).

De la seva banda, el regidor Martí Terés va abandonar l’acta aquest mes d’abril per sumar-se a la candidatura de JxCat, de la qual n’és cap de llista l’alcaldessa Marta Madrenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA