Política

Els comuns defensen que Colau “segueix sent el principal actiu polític”

Ernest Urtasun creu que els barcelonins han donat “un missatge clar d’entesa de les esquerres” a la ciutat

L’eurodiputat electe per En Comu Podem Ernest Urtasun ha defensat aquest dilluns que la líder de BComú, Ada Colau, “segueix sent el principal actiu polític” de la formació malgrat la derrota davant ERC en les eleccions municipals a Barcelona. Malgrat lamentar que el comuns no hagin assolit el seu principal objectiu de revalidar l’alcaldia a Barcelona, Urtasun ha reivindicat Colau després de la desfeta i ha insistit que els resultats dels comicis mostren que els barcelonins han llençat “un missatge clar d’entesa de les esquerres” a la ciutat. Sobre un possible pacte, Urtasun ha dit que ara correspon a BComú, que es reunirà aquesta tarda, iniciar negociacions.

Pel que fa als resultats dels comuns arreu del territori, Urtasun ha apuntat que són “desiguals” i ha reconegut que “retrocedeixen” respecte als del 2015. “Malgrat que no són els resultats esperats, som una formació política present a tot el territori i imprescindible per a la configuració de governs d’esquerres”, ha reivindicat Urtasun, que ha admès que l’objectiu dels comuns ara és “enfortir” l’organització per ser presents a més municipis.

Sobre la pèrdua de vots respecte a fa quatre anys, Urtasun l’ha atribuït a la situació política a Catalunya, que creu que pot haver influït en alguns ciutadans, i a dinàmiques locals pròpies. Amb tot, ha insistit en la necessitat de valorar els resultats amb temps per poder treure’n conclusions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia