Política

Calvo: “Ningú entén que Rivera digui que sí a Vox i no pugui anar amb els socialistes”

La vicepresidenta en funcions critica que Albiol reclami l’abstenció del PSC a Badalona

Recorda el que va fer el PP a Andalusia

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, la socialista Carmen Calvo, ha demanat tant a Ciutadans com al PP que no pactin amb Vox. Calvo ha reclamat a Ciutadans que “repensin” la “línia vermella” que considera que el partit d’Albert Rivera ha posat als socialistes perquè “no ho entén ningú”. En declaracions a Antena 3 recollides per l’ACN Calvo ha exposat que aquesta manera d’actuar es podia entendre durant el període electoral, però ha demanat que s’obrin a acords amb el PSOE, que ha definit com “la línia central i hegemònica” d’Espanya. Ha tingut paraules similars pel PP, ha dit que Pablo Casado, del PP, té el “repte de parar a Vox i això es fa amb gestos importants per la governabilitat del país”. També s’ha mostrat molt crítica amb les paraules del popular Xavier García Albiol demanant l’abstenció del PSC per governar a Badalona i ha recordat l’acord per expulsar el PSOE del govern socialista a Andalusia.

Pel que fa a Badalona, Calvo ha afegit que “el PP durant anys ha dit que havia de governar la llista més votada i han parlat de la llista de perdedors” però en canvi no van tenir “cap problema” en actuar d’una altra manera a Andalusia. Per això ha dit que “no estan en condicions de donar cap missatge d’aquesta naturalesa”.

Pel que fa a l’acusació d’Albiol d’afavorir les forces independentistes, Calvo ha dit que el PSOE ha donat “proves constants” que no van amb l’independentisme “enlloc”, i que només han anat “amb el govern de Catalunya per raons de respecte a la Constitució”. Calvo ha dit que “el PSC sempre ha sabut quin era el seu lloc, mai s’ha mogut del seu lloc on defensava també la legalitat de Catalunya”. “Sobra que al PSC li diguin res, particularment el representant d’un partit que a Andalusia s’ha llançat als braços de Vox per treure el PSOE que havia guanyat les eleccions”, ha criticat.

La vicepresidenta espanyola en funcions també ha dit que no donaran suport a Bildu perquè el PSOE és “molt de fiar” i arribar a acords amb aquest partit seria creuar una de les “línies vermelles” i en canvi ha defensat que han d’actuar amb “coherència i llògica”. Ha posat en valor també el paper de la militància en alguns acords després de les eleccions del 26-M.

L’executiva del PSOE es reunirà aquest dilluns a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia