Política

Pep Berga enceta la majoria a Olot allargant la mà

El nou alcalde afirma que espera no haver-la d’utilitzar mai i demana cooperació per enriquir el projecte de ciutat

El ple municipal està format per una majoria de dones i d’independentistes

Pep Berga es presentava ahir al ple de constitució a Olot amb la tranquil·litat de la majoria absoluta obtinguda per Junts per Catalunya a les urnes, una majoria, no obstant, que ell mateix va sentenciar que voldria no haver-la d’utilitzar mai durant els quatre anys del mandat encetat. En el ple, hi havia els exalcaldes Isabel Brussosa i Arcadi Calzada, i l’alcalde sortint, Josep Maria Corominas, que li va traspassar la vara, amb la qual presidirà un consistori amb 11 dones i 10 homes i amb 18 regidors independentistes –tots van prometre el càrrec amb la fórmula de l’AMI o variants.

Tal com prèviament havia fet el que serà el portaveu de Junts, Estanis Vayreda, Berga va remarcar que allargarà la mà a tots els grups municipals de l’oposició (ERC, PSC i CUP), a qui va proposar cooperar. “Des del moment en què es va acabar el recompte dels vots, vaig tenir clar que les olotines i els olotins no van escollir 11 regidors, sinó 21. Entenc què pot arribar a suposar una majoria absoluta, i per això allargaré la mà perquè totes les idees enriqueixin el projecte, vinguin d’on vinguin”, va indicar. La fórmula la té clara: “Hem de poder identificar l’objectiu, que és la ciutat, i això facilitarà la cooperació”, va dir. I la ciutat és la seva prioritat, perquè hi tindrà dedicació exclusiva, “renunciant a altres aventures polítiques”, com va remarcar Vayreda.

Ell mateix va proposar Pep Berga per liderar la gran transformació de l’Olot que ha de consolidar la liderada pel seu predecessor, “perquè coneix la ciutat, ha sabut aplegar una llista amb experiència i renovació, és dialogant i honest i sap escoltar”. També es van presentar Anna Barnadas (ERC) i Josep Guix (PSC), però no Lluís Riera (CUP) –d’aquí els dos vots nuls, pels 11 a Berga, els 5 a Barnadas i els 3 a Guix–. “Exerciré el càrrec amb dignitat, honestedat, amb molt de treball i allargant la mà a tothom. Vull ser l’alcalde de tothom”, va dir el ja alcalde, i va remarcar que a la ciutat hi ha persones de 89 nacionalitats i 5 apàtrides.

Fiscalitzadors

El discurs més contundent de tots els que es van sentir a la sala de plens va ser el de Riera. “Mai no és una bona notícia una majoria absoluta. Esperem que no es converteixi en una majoria absolutista”, va indicar. A més, va remarcar que la CUP s’erigirà en el fiscalitzador de les polítiques de l’equip de govern i de les grans obres, per les quals van demanar transparència, molta informació i participació ciutadana a través de consultes vinculants. “Serem l’oposició que no s’arronsa i serem al carrer”, va dir, i hi va afegir que seran també la veu de les 3.930 persones que no van tenir dret a vot a Olot.

Anna Barnadas va explicar que Olot viurà un mandat en què s’hauran de prendre decisions clau per al futur, i per això va dir que ERC treballarà per planificar-lo buscant la màxima participació. A més, va avançar que el model de les regidores i regidors del partit republicà de la ciutat del segle XXI es fonamenta en els eixos de l’educació en sentit ampli, de la democràcia real i de la vocació comarcal. La portaveu d’ERC va avançar que defensaran un pacte per la variant que resolgui els problemes del vial Sant Jordi, per una estratègia valenta en temes d’habitatge, per revertir “el punt de quasi no retorn” del barri vell i, entre altres coses, per frenar l’espai Cràter.

Finalment, Josep Guix també va lamentar la majoria absoluta de Junts per Catalunya. “Mata la possibilitat de participació”, va sentenciar. Guix va afirmar que els regidors han de ser els primers a donar exemple i a treballar per mantenir el model de convivència olotí; també va celebrar que els electors frenessin “les idees totalitàries”, en referència al fet que Vox no va obtenir representació a Olot. També va agrair el tracte rebut de l’alcalde sortint, malgrat el trencament del pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona