Política

Mas i Puigdemont posen fil a l’agulla per consolidar JxCat

Els dos expresidents acorden dotar-la d’una estructura “operativa i eficaç” i amb “vocació de centralitat”

La trobada de quatre hores entre els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas va reafirmar la voluntat de consolidar la que fins ara és la marca electoral, JxCat, que està registrada pel PDeCAT, dotant-la d’una “estructura operativa i eficaç” per tirar endavant “un projecte de país clar amb vocació de centralitat” i que a la vegada “reforci i incrementi la confiança rebuda en aquest cicle electoral”. Per fer-ho, i segons van informar en un comunicat les parts un cop acabada la reunió a Waterloo, la intenció és fer-ho “amb una sigla consolidada”, i que manifesten obertament que és la de JxCat, amb la qual van obtenir “3.000 representants electes” en tot aquest cicle electoral. Amb tot, però, i l’endemà que Puigdemont també es reunís amb alguns caps de llista, alcaldes i consellers del govern, com ara Meritxell Budó, Damià Calvet i Miquel Buch, no es va especificar si la fórmula serà a través d’una dissolució del PDeCAT, una federació o escissions en noves formacions. Aquests, juntament amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, o altres noms com per exemple els d’Albert Batet, Elsa Artadi o Laura Borràs tindran protagonisme les pròximes setmanes en la reordenació d’aquest espai, que també inclourà la Crida Nacional, i que està generant tensions entre les formacions, però també dins del PDeCAT. El mateix president David Bonvehí, tot i mostrar-se partidari que el paraigua sigui el de JxCat, demana que es mantingui l’espai ideològic dels hereus de CDC i que el procés es faci amb consens, i ahir en un article a La Vanguardia assegurava que “ja n’hi ha prou, d’autodestrucció”, i que calia “escoltar molt, determinació i cap renúncia”.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, defensava que en les pròximes setmanes o mesos s’obri “un espai de reflexió” per ordenar la relació entre les dues formacions, tot i ser partidari que el PDeCAT es dilueixi dins de JxCat. La direcció del partit, però, vol evitar que a l’estiu es convoqui una assemblea extraordinària per tractar-ho i que també podria suposar escollir nous càrrecs.

Ahir també va parlar a TV3 la regidora a l’Ajuntament de Barcelona Elsa Artadi, que va defensar el rol d’Artur Mas per “l’ascendència” que té sobre sectors del PDeCAT.

En la reunió entre Mas i Puigdemont, que capitanejaran tot el procés, també van tractar les possibilitats que els diputats electes puguin exercir d’eurodiputats i les possibles repercussions de les sentències del judici al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona