Política

CONSOL CANTENYS

ALCALDESSA DE VILAFANT (PSC)

“Treballarem amb tots els partits”

Empat · Consol Cantenys enceta el tercer mandat, ara amb empat de regidors amb ERC diàleg · Per segon cop governarà en minoria

Governar en minoria
Consol Cantenys enceta el seu tercer mandat a l’alcaldia de Vilafant i aquest serà el segon en què governarà en minoria. Tot i que el seu grup perd un regidor, ha augmentat el nombre de vots recollits i es queda amb cinc representants, els mateixos que ha obtingut la segona llista més votada, ERC.
Enceta el seu tercer mandat amb un regidor menys dels que tenia en l’anterior. Quina lectura fa del que ha passat en aquestes eleccions?
Una lectura molt positiva. És la vegada que hem recollit més vots de totes les vegades que ens hem presentat a les eleccions. Amb un 38,84% i 1.065 vots, mai n’havíem tret tants. El repartiment ha quedat com ha quedat, cinc regidors per a nosaltres i cinc per a ERC, però amb cinc punts de diferència. Tenim una composició diferent del consistori. És evident que Esquerra ha crescut molt en vots, Junts ha perdut força i el repartiment ha quedat així. Obtenir més vots en el tercer mandat que en els dos anteriors representa que la gent ha valorat la feina que s’ha fet.
Governarà en minoria?
Sí, ens veiem amb cor de tirar endavant aquest projecte, tenint en compte evidentment que els resultats no són els mateixos que els anteriors i que haurem de treballar amb totes les formacions que formen el ple. Hem treballat molt bé en el mandat anterior i tampoc teníem majoria, ho hem sabut fer i ens hem entès en molts punts. Tenim moltes coincidències en els programes. Si coincidim en la diagnosi, això voldrà dir que aquests projectes són d’interès per a tothom i no hi ha d’haver problema.
Esquerra li va fer una proposta: dos anys cada un l’alcaldia.
La vam valorar. Però ens sembla curiosa perquè no era una proposta per formar un govern d’ERC i el PSC –que n’hauríem pogut parlar–, sinó per evitar que Cs entrés al govern. Deixar-nos governar dos anys en minoria i ells governarien després dos anys en minoria. La conveniència de pactar amb uns o altres nosaltres la valorem amb altres criteris i hem contestat que de moment no entrava en els nostres càlculs regalar-los l’alcaldia.
Està sobre la taula governar amb Ciutadans?
Nosaltres hem parlat amb tots els grups i hem dit i mantenim que volem treballar amb tothom. Preparem l’organització municipal dels propers quatre anys i esperem poder entendre’ns amb tothom.
Vol dir que en el cartipàs pot haver-hi representants d’altres formacions?
En principi no, comencem amb un cartipàs del meu equip, però cal trobar espais on es pugui treballar amb regidors de tots els grups. Hi ha moltes fórmules i, en funció de la voluntat de tots els grups, les trobarem. No estem parlant d’un pacte de govern en aquests moments, sinó de trobar espais per treballar junts.
Quins són els eixos de treball d’aquest mandat?
Hi ha projectes d’envergadura. El principal és el planejament general, que va arribar a aprovació inicial en l’anterior mandat, i la voluntat ara és arribar a tancar-ho. És molt important perquè el pla anterior era d’abans que es fessin totes les infraestructures: l’estació del TAV... Hem de veure com reordenem la mobilitat de Vilafant, com reestructurem el creixement mantenint l’equilibri del poble, tot el tema de l’habitatge...
Més temes pendents?
El transport urbà s’ha de redissenyar; ara no ens cobreixen totes les necessitats del poble. Esperem fer un salt més de col·laboració amb Figueres i Fisersa. Tenim pendent acabar la rehabilitació de la masia de Palol. Hi ha altres temes importants i un és l’esperat nou institut: no depèn de nosaltres, però farem tot el possible perquè sigui una realitat. Tampoc tenim biblioteca, és un dèficit que hem de resoldre, possiblement també complementant-nos a través d’un pla de ciutat amb Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona