Política

Capella demana l’abstenció de CUP i comuns per tramitar el decret de l’habitatge

La consellera de Justícia nega que sigui un “xec en blanc”

Afirma que el Consell de Garanties “es posa la tireta abans de la ferida” i que la Comissió de Codificació avala el text

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat aquest dimecres l’abstenció de la CUP i dels comuns per poder tramitar com a projecte de llei el decret de l’habitatge, i ha negat que el Govern estigui demanant un “xec en blanc”. “Que millorin el text al Parlament, que facin possible que la limitació de preus sigui una realitat, perquè si no tenim això, a qui beneficia?”, ha preguntat Capella a Catalunya Ràdio, on ha apuntat que el Consell de Garanties Estatutàries “es posa la tireta abans de la ferida” quan qüestiona que Catalunya pugui regular sobre aquesta qüestió si no ho ha fet abans l’Estat. Capella ha remarcat que la Comissió de Codificació, amb experts en dret civil, ha avalat el text.

“Per a nosaltres és una situació d’urgència i no tirem la tovallola”, ha dit la consellera a poques hores de la votació al Parlament de la convalidació del decret. Capella ha demanat als grups que treballen per defensar el dret a l’habitatge com un dret fonamental que s’abstinguin i permetin la tramitació del decret, perquè no tenir cap instrument només beneficiarà aquells que “ja han sortit en tromba criticant-lo”, com ara el Banc d’Espanya, els fons voltors i aquells que “s’han nodrit de la situació de necessitat” de moltes persones.

Sobre les crítiques del Sindicat de Llogaters, Capella ha assegurat que si el text es tramita tindran la possibilitat de dir la seva, i ha preguntat com explicaran a la ciutadania que no han volgut impulsar una regulació sobre aquesta qüestió. “Quan es pot hi ha qui no vol. Entre tenir i no tenir hi ha la possibilitat de tenir un instrument, ara no en tenim cap”, s’ha queixat.

Capella ha apuntat que el Consell de Garanties Estatutàries fa una interpretació “que no comparteixen persones d’alta qualitat i coneixement també en matèria de dret civil”, com és la Comissió de Codificació que ha avalat el text, i que sosté que si l’Estat no ha regulat aquesta matèria, no hi ha cap impediment perquè Catalunya ho faci.

“No es tracta de gesticular”

Sobre la Iniciativa Legislativa Popular per impulsar una Declaració Unilateral d’Independència, Capella ha apuntat que ERC es va abstenir perquè aquesta qüestió no pot ser tramitada a través d’una ILP, però al marge de la qüestió de forma, ha defensat que “no es tracta de gesticular, de fer foc d’encenalls”. “Sinó que quan ho tornem a plantejar sigui efectiu”, ha afegit.

La consellera ha ironitzat que els focs d’encenalls “poden ser entretinguts, divertits i tenen a veure amb Sant Joan, però les coses s’han de fer ben fetes i no es poden fer per qüestions tacticistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona