Política

Riba denuncia que Tajani li ha negat la paraula quan volia denunciar la situació dels tres electes independentistes

L’eurodiputada d’ERC lamenta el “precedent perillós” que suposa que els estats puguin “manipular” la llista d’electes i l’Eurocambra no intervingui

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha denunciat aquest dimarts que el president del Parlament Europeu en funcions, Antonio Tajani, li ha negat la paraula al ple de constitució de la cambra quan volia denunciar la situació dels eurodiputats electes Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. En declaracions a l’ACN, Riba ha assegurat que Tajani l’ha “mirat directament” i li ha dit “clarament que no podia intervenir”. “És una anomalia”, ha lamentat Riba, que ha agraït a l’irlandès Matt Carthy que fes un discurs en defensa de Junqueras, Puigdemont i Comín en el seu lloc. “La resposta de l’hemicicle ha estat positiva, hi ha hagut molts aplaudiments”, ha celebrat l’eurodiputada d’ERC, que també ha lamentat el “precedent perillós” que suposa que els estats puguin canviar la llista d’electes i el Parlament Europeu no intervingui.

“Crec que a la llarga, judicialment, guanyarem”, ha dit Riba, que ha assegurat que tots tres aconseguiran ser eurodiputats en algun moment.

Amb tot, ha lamentat que el fet que un estat membre “pugui decidir la llista, qui hi ha i qui no hi ha més enllà dels vots” és “molt perillós” perquè el poder pot “manipular la llista definitiva” sense incloure “els vots dels ciutadans”.

Riba ha dit que Tajani no s’esperava que “més d’un” volgués denunciar la situació de Junqueras, Puigdemont i Comín a la cambra. “En Matt Carthy ho ha fet molt bé, representant els eurodiputats que dins del ple no estan d’acord amb aquesta vulneració”, ha afirmat.

Des del Parlament Europeu han destacat que el president en funcions no pot obrir debats i que no s’autoritzen intervencions que no estiguin relacionades amb el procediment per escollir el nou líder de la cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona