Política

Torrent planteja a Sánchez un pacte que fixi les condicions d’un referèndum 

El president del Parlament subratlla que pel que fa a la investidura per a ERC “no hi haurà línies vermelles però tampoc xecs en blanc”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat al govern espanyol en funcions un pacte que fixi “amb claredat” les condicions per celebrar un referèndum que solucioni el conflicte català i ha advertit que si persisteix el bloqueig la resposta “no serà la resignació, sinó la mobilització permanent”.

En un esmorzar informatiu, organitzat per Fòrum Europa, Torrent també s’ha referit a la investidura de Sánchez i ha subratllat que per a ERC “no hi haurà línies vermelles però tampoc xecs en blanc”.

Torrent ha reiterat que si l’Estat segueix en “el bloqueig, la persecució judicial i el menyspreu” a les reivindicacions catalanes”, la resposta serà la mobilització” per fer que el que avui sembla impossible, sigui inevitable”.

Així doncs, en el seu discurs davant de 200 persones el president del Parlament ha apostat per la via política per a la resolució del conflicte i ha assegurat que “ens hem de posar d’acord sobre el quan, el com i amb quines circumstàncies celebrarem el referèndum”. Ha advertit que els republicans “no renunciarem als nostres objectius polítics perquè entenem que són legítims i que s’han de poder materialitzar” però “tampoc pretenem que l’Estat renunciï als seus”.

En aquests sentit ha lamentat que després de 10 anys de conflicte l’executiu espanyol no hagi fet “una proposta” a Catalunya i ha advertit que “no hi haurà solució factible que no sigui parlada”. “És obvi que l’independentisme no pot imposar les seves tesis sense ser una majoria qualificada clarament contrastable”, ha indicat, però també “és evident que un Estat que es vulgui democràtic no pot aspirar a retenir per la força una part significativa de la seva població”.

També ha afirmat que la resolució del TC sobre el 155 li sembla “una mostra més del tancament de l’Estat de les autonomies i la constatació que la frustració que senten molts catalans respecte a l’Estat té a veure amb la impossibilitat d’exercir el nostre autogovern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta