Política

Nova clatellada de l’ONU a Espanya a favor d’alliberar els presos polítics

Un grup de treball de les Nacions Unides considera “arbitrària” la presó provisional de Forn, Rull, Bassa i Romeva i en demana la posada en llibertat immediata

Exigeix indemnitzacions per als reclusos

El Grup de Treball Sobre la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides, que va determinar que la presó provisional d’Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez és efectivament “arbitrària”, qualifica en els mateixos termes la reclusió de Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, i en demana també l’alliberament immediat, a més d’exigir al govern espanyol que se’ls indemnitzi i repari d’acord amb el dret internacional. Els experts de l’ONU sostenen, en un informe que recull les seves deliberacions en una sessió del 26 d’abril, que la detenció dels presos polítics contradiu la Declaració Universal de Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, i insta La Moncloa a dur a terme una investigació exhaustiva i independent de les circumstàncies relacionades amb la “privació arbitrària de llibertat” dels encausats i que adopti les mesures pertinents contra els responsables de la violació dels seus drets. El grup de treball sol·licita al govern espanyol que li proporcioni informació al respecte en el termini de sis mesos, però es reserva el dret d’emprendre el seu propi seguiment del cas si hi ha indicis de nous motius de preocupació. En aquest sentit, mantindrà informat el Consell de Drets Humans de l’ONU sobre els progressos i deficiències a l’hora d’aplicar les seves recomanacions.

El vicepresident, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, van ser dels primers a reaccionar: “La presó és arbitrària i el seu alliberament ha de ser immediat. Ho torna a demanar l’ONU ben clar! Fins quan ho pensen ignorar?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona