Política

PSC reclama que s’accepti la legitimat dels acords entre partits després del pacte amb JxCat a la Diputació de Barcelona

Iceta fa una crida a la “sensibilitat democràtica” i que s’eviti el “sectarisme” i el bloqueig

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat aquest dissabte que els partits respectin “les regles, les majories i els acords” i que s’intenti consolidar una “cultura política democràtica basada en el respecte i la convivència”. Durant l’informe polític obert a la premsa del Consell Nacional del PSC, Iceta ha fet aquestes demandes després que els socialistes i JxCat hagin tancat un acord a la Diputació de Barcelona. Així, el socialista ha criticat la “incapacitat d’acceptar la legitimitat” dels acords entre formacions polítiques i ha dit que això és “incompatible amb la sensibilitat democràtica exigible als diferents dirigents polítics”. “Si no acceptem les regles de joc, qui ho farà”, s’ha preguntat. Durant la intervenció ha reclamat que s’eviti el “sectarisme” i el bloqueig.

El líder del PSC ha reclamat respecte pels mecanismes de la llei electoral que indica com s’obtenen les alcaldies, els presidents dels Consells Comarcals i de les diputacions. “Reconeguem la legitimat dels pactes assolits amb transparència i governem tots els partits sense perdre de vista el sentit institucional. Evitem el sectarisme i una política de blocs que paralitzi el país sense país”, ha conclòs.

Iceta ha ironitzat que partits critiquin a d’altres formacions per pactar amb el PSC “quan ells fan el mateix en una localitat veïna”. “Que es mirin el mirall i veuran que pactar amb el PSC és un avantatge. Dona estabilitat, caràcter progressista i poses per davant l’interès general”, ha destacat. Així, ha dit que el seu partit respecte les regles de joc tant “quan els beneficien com quan els perjudiquen”. Tot i això, ha lamentat que era “sectari” evitar la presidència del PSC a la Diputació de Barcelona quan a la demarcació “són la primera força política”.

Pressiona per investir Sánchez

Durant el balanç dels resultats electorals, Iceta ha alertat que a l’estat espanyol hi ha una dreta “molt potent” però que està “perjudicada” per la seva “divisió”. Ha constatat que no hi ha una alternativa per encapçalar el govern espanyol que no passi pels socialistes i ha dit que s’ha ofert una fórmula de “cooperació” a Podem que li sembla el més “raonable”. El socialista s’ha mostrat optimista que el juliol es pugui “verificar” la investidura del líder del PSOE “perquè Espanya necessita un nou govern i l’escenari d’eleccions no és desitjable”. “Cal exigir al conjunt de forces polítiques que no bloquegin la formació d’un nou govern socialista”, ha reclamat.

Durant la intervenció, el primer secretari del PSC ha celebrat que Sánchez apostés per dos catalans al capdavant del Congrés i el Senat i s’ha felicitat perquè Josep Borrell comandi la diplomàcia europea.

Pel que fa al Govern ha afirmat que s’assisteix a un “deteriorament dels serveis públics” i que l’executiu Torra ha perdut l’oportunitat per fer Catalunya un país millor. “Com més aviat passem pàgina millor per tots i fins i tot per ells”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona