Política

Alfred Bosch demana la dimissió de Borrell

El conseller d’Acció Exterior afirma que el ministre en funcions “ha de donar la cara i assumir responsabilitats”per “l’escàndol democràtic” que suposa el “cas greu d’espionatge”

L’acusa d’utilitzar recursos i les “clavegueres de l’Estat” per “perseguir” tres delegats

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha demanat responsabilitats al ministre d’Exteriors en funcions Josep Borrell, en relació al cas d’espionatge de l’Estat a l’acció exterior del Govern. El conseller creu que “el senyor Borrell ha de donar la cara i assumir responsabilitat, i si cal haurà de dimitir” per “l’escàndol democràtic” que, segons Bosch, suposa el “cas greu d’espionatge” dels delegats de la Generalitat a Londres, Ginebra i Berlín. En el marc d’una pregunta al ple del Parlament, Bosch ha reaccionat d’aquesta manera als informes que el ministeri liderat per Borrell ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demostrar l’activitat de les delegacions amb la causa independentista i demanar el tancament cautelar d’aquestes tres delegacions.

Bosch ha acusat el govern espanyol “d’apuntar, seguir i perseguir” els tres delegats amb l’objectiu de “coartar” la projecció internacional de Catalunya i demanar-ne el tancament per tal d’intentar impedir la feina que fa la Generalitat a l’exterior.

Una feina que, segons el conseller, és “legal i necessària” perquè si Catalunya no s’internacionalitza perd força en un món global. A més, segons ha denunciat Bosch, el govern espanyol vol prohibir “la veritat” i que el Govern parli del seu posicionament i de la situació actual a Catalunya. Una tasca que ha qualificat de “necessària i obligada”.

Davant del “relat sobre el mal ús dels recursos de Catalunya”, Bosch ha preguntat al govern espanyol quin ús està fent dels recursos de tothom i de les ambaixades per crear aquest relat.

“Darrere hi ha un nom, Josep Borrell, que aspira a ser cap de la diplomàcia europea. El senyor Borrell quan s’ha gastat? De quins fons reservats? A qui han espiat aquí i a tot Europa? Borrell ha de donar la cara, assumir la responsabilitat i, si cal, haurà de dimitir”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia