Política

Els liberals condicionen el suport a Von der Leyen a què Vestager tingui el mateix rang que Timmermans a la CE

“Això faria les discussions més fàcils”, assegura el president del grup Renovar Europa després de l’audiència amb la candidata a presidir l’executiu de la UE

El grup liberal Renovar Europa condiciona el seu suport a Ursula Von der Leyen per presidir la Comissió Europea al fet que Margrethe Vestager tingui el mateix rang que el socialista Frans Timmermans a l’executiu com a vicepresidents.

A l’audiència amb el grup per intentar aconseguir el seu suport parlamentari, l’alemanya ha afirmat que l’holandès serà “el primer vicepresident” i que la danesa tindrà “una posició forta” com a vicepresidenta. Per això, els liberals no veuen “clar” de moment si Von der Leyen garantirà que Vestager estigui al mateix nivell que Timmermans i li han transmès la seva preocupació al final de la vista. “Això faria les discussions més fàcils”, ha avisat el president de Renovar Europa a l’Eurocambra, Dacian Ciolo.

Quan només queda una setmana perquè el ple del Parlament Europeu decideixi si dóna llum verda a Ursula von der Leyen com a successora de Juncker, la candidata proposada pels estats busca el suport de socialistes, liberals i verds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia