Política

MONTSERRAT ROURA

ALCALDESSA DE RIUDELLOTS DE LA SELVA (JXCAT)

“Construir un geriàtric té sentit”

“És el complement del servei a les persones i del centre El Lliri Blau”

“Plegar d’un grup dos mesos abans i anar a un altre és lleig”

Camí dels vint anys.
Montserrat Roura (Riudellots de la Selva, 1957), llicenciada en psicologia clínica i funcionària de la Generalitat des del 1978, és l’alcaldessa des del 2003. Entre el març del 2013 i el febrer del 2016 va ser la directora territorial dels serveis de Benestar Social i Família. Encapçala un equip de govern amb sis regidors, un menys que en l’anterior mandat.

Roura, diputada al Parlament del 2010 al 2013, és una de les alcaldesses de la Selva amb més anys en el càrrec, juntament amb Josep Vilà (Fogars de la Selva), que hi és des del 1979. Roura manté l’energia i les ganes de treballar per al poble.

Canvia la percepció a còpia de guanyar eleccions? Malament, no ho deuen fer, com a mínim.
Això és una satisfacció. És molta feina, molta responsabilitat, estar al capdavant del poble. No deixa de ser que la gent confia en tu [...]. I penses que és molta dedicació i molt sacrifici del temps personal i familiar, però és una recompensa alhora veure com els projectes del municipi van sortint. Si una cosa tinc clara és que la gent de Riudellots mereix tenir serveis de primera categoria. És un poble treballador, un poble industrial, que té recursos... El mateix que representa tenir una part de territori ocupat pel sector industrial, això té una part de benefici. La riquesa del treball, d’ocupació i uns ingressos que permeten serveis al nivell de...
...poblacions més grans. Això, l’activitat porcina, genera molèstia, però com a mínim tenen serveis que potser no tindrien?
No és només aquesta activitat. Aquesta és la que té més seguiment, però al polígon en general hi ha moltes empreses. Hi ha un moviment diari a la ratlla de 6.000 treballadors. I hi ha indústries que tenen tres torns, vol dir que hi ha molt de moviment laboral a Riudellots. En compensació d’això, posem els serveis que mereix la població. Tenim, per exemple, un centre de serveis d’àmbit rural, El Lliri Blau, que moltes poblacions molt més grans no tenen. Al seu moment, quan hi va haver el pla de Zapatero, vaig tenir claríssim que calia un centre per a la gent gran.
És un centre de dia?
No és un centre de dia. És un altre nivell. És un centre d’àmbit rural. No exigeix, en ràtio, un compliment tan elevat com un centre de dia. Hi ha vint places. I està ple des de fa temps. Fa vuit anys que funciona i atén veïns de Riudellots i d’altres municipis. Ha donat un tomb a Riudellots quant a atenció a la gent gran.
La novetat d’aquestes eleccions era que el portaveu d’ERC era Lluís Barnés, fins fa poc tinent d’alcalde de CiU.
Bé, tant a mi com al grup al qual pertanyo, ens va sorprendre que, després de vuit anys d’estar a l’equip de govern, es plantegés presentar-se per un altre grup, però és la llibertat de cadascú, i s’ha de respectar. Per mi, és un fet lleig plegar d’un grup dos mesos abans de les eleccions. Va ser al març i les eleccions eren al maig. Això és lleig, però és la llibertat de cadascú.
Què preveuen fer?
A partir del 2020 hem de començar el projecte de l’ampliació del que és el servei a les persones. Hem parlat d’El Lliri Blau, i farem un complement, que és el punt principal d’aquests quatre anys: el començament d’una residència geriàtrica de dimensió proporcionada per a Riudellots.
Quantes places hauria de tenir?
Entre 30 i 40 places. Seria una residència per a persones residents. I hem de veure i procurar de tenir el concert de places. El departament sap que ho volem fer perquè la Selva interior és de les comarques més necessitades pel que fa a places de residència. Som un municipi de la Selva interior i fer al costat d’un servei de dia una residència té sentit, i hem d’anar per aquí. Ho hem de fer com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona