Política

Els diputats de la CUP podran ser-ho dos mandats

L’assemblea nacional de la formació aprova aprimar l’estructura i debat l’estratègia a seguir

Fa una crida a sumar “gent i col·lectius” al “bloc de la ruptura”

L’assemblea nacional de la CUP va aprovar ahir a Celrà que “els càrrecs supramunicipals d’elecció directa” de la formació –bàsicament els diputats al Parlament– puguin estar dues legislatures en el càrrec en lloc de només una com fins ara –entenent com a legislatura a comptar tota la que superi els dos anys. Així ho fixa una de les esmenes que els 349 militants amb dret a vot van aprovar durant el debat i votació del matí, mentre que a la tarda va ser el torn de treballar en la ponència estratègica que es votarà a final de mes (vegeu peça).

Un altre dels punts destacats de la ponència organitzativa era la proposta d’incrementar les quotes a la militància, ja que la formació s’autofinança i ha vist baixar els seus ingressos amb la pèrdua de representació. Aquest punt, però, va ser rebutjat pels assistents. L’assemblea el que va aprovar va ser que es prioritzi la despesa en acció política i que no es renovin els alliberats de la formació quan pleguin o se’ls acabi el contracte. Un aval, doncs, a aprimar l’estructura del partit.

Sumar gent a la CUP

La jornada de la CUP a Celrà d’ahir va incloure també un acte polític, que va servir per reivindicar-se com a “actor clau” de la política catalana i erigir-se en l’“alternativa” al “derrotisme i la renúncia”, deixant clara l’aposta per sumar “persones i col·lectius” al “bloc de la ruptura” davant dels que volen “refer ponts amb l’Estat”. Així, Eulàlia Reguant, com a membre del secretariat nacional, va subratllar que cal que a la CUP siguin “més” i es “canviï la correlació de forces dins el camp independentista i també en relació amb l’Estat” per “construir l’horitzó necessari per a un nou embat democratitzador”. En el mateix sentit, el diputat Carles Riera va remarcar que “cal combatre la resignació” i que és el moment que la CUP plantegi “una proposta ambiciosa no feta a base de renúncies ni de discursos teòrics” per “bastir una alternativa a aquells que no estan disposats a trencar sostres de vidre”. Riera va deixar clar que la CUP “mai serà crossa de governs autonomistes que només es manifesten independentista en el camp simbòlic”.

LA FRASE

Cal combatre la resignació que ens volen imposar els qui ens volen fer creure que ara cal refer ponts amb l’Estat
Carles Riera

Votació telemàtica a final de mes

Els 390 militants i simpatitzants de la CUP reunits ahir a Celrà van debatre una quarantena del centenar d’esmenes rebudes a la ponència estratègica, que es va presentar l’1 de juliol i que planteja un “canvi de rumb” en la formació: passar d’una estratègia de “confrontació” al govern, decidida en el consell polític de Palamós, a una més “propositiva”, i que si hi ha noves eleccions no descarten entrar en el govern. En paraules de Mireia Vehí, membre del secretariat nacional, es tracta d’“aplicar la lògica de la CUP municipal a la nacional: quan es consideri que cal adquirir responsabilitats, que es faci”. Vehí va explicar al matí que la intenció del debat de la tarda era incorporar el màxim d’esmenes a través de transaccions. La votació de les que quedin vives i del document final serà telemàtica els dies 26, 27 i 28 de juliol. Vehí va mostrar-se “optimista” amb el fet que el text s’aprovarà “perquè el procés està sent potent, amb la participació de moltíssima militància”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona