Política

Von der Leyen promet al ple de l’Eurocambra ser una “gran aliada” per a “reforçar Europa”

La candidata a presidir la CE busca l’aval de l’hemicicle amb propostes socials, verdes, per l’estat de dret i un pacte migratori i d’asil

El grup de Salvini i Le Pen ja avança que votarà en contra de Von der Leyen: “No està a l’altura”

La candidata proposada pels estats per presidir la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest dimarts que el seu principal principi és “reforçar Europa”.

“Qui ho vulgui, em tindrà sempre com una gran aliada. Qui vulgui reduir-la, rebaixar els seus valors, es trobarà amb la resistència més fèrria”, ha afirmat en una intervenció de prop de vint minuts davant el ple de l’Eurocambra, a Estrasburg.

En un intent de guanyar suports hores abans que l’hemicicle voti si l’avala o no com a successora de Juncker, Von der Leyen ha omplert el seu discurs de propostes socials, posant èmfasi en la defensa de l’estat de dret amb un mecanisme paneuropeu, un nou pacte migratori i d’asil o una política verda en els primers 100 dies de mandat.

El grup europarlamentari Identitat i Democràcia (ID) ja ha anunciat que votarà en contra d’Ursula Von der Leyer per presidir la Comissió Europea. “Després d’estudiar-ho, pensem que no està a l’altura per exercir aquest càrrec”, ha defensat l’eurodiputat d’Alternativa per Alemanya, Jörg Meuthen.

Von der Leyen ha replicat a ID que la “tranquil·litza” que aquest grup d’extrema dreta no li doni el seu aval. “És el premi més gran que puc esperar avui”, ha assegurat.

Segons Meuthen, l’actual ministra de defensa d’Alemanya els hi va prometre al seu grup que si accedeix a la presidència de la CE, tindrà “una mica de marge i flexibilitat” per vigilar l’estat de dret.

Tanmateix, ha lamentat que hagi fet promeses “diferents” als socialistes. “És la típica conducta del polític que juga a una doble identitat i que vol satisfer a tothom”.

Per això, en el debat amb la candidata han assegurat que en la votació d’aquest dimarts a la tarda el grup que integra els partits d’extrema dreta de Matteo Salvini i Marine Le Pen no li donaran suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona